Florin Cîţu către companii: Felul în care am corectat Ordonanţa 114 s-ar putea să vă creeze alte probleme

de WTA.ro
Florin Cîţu către companii: Felul în care am corectat Ordonanţa 114 s-ar putea să vă creeze alte probleme antena3

Modificările aduse de Guvern Ordonanţei 114 ar putea crea mediului de afaceri alte probleme, le-a transmis joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, reprezentanţilor mediului de afaceri prezenţi la lansarea unui proiect de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Ministrul de Finanţe le-a promis reprezentanţilor mediului de afaceri prezenţi că nu va face nicio schimbare fiscală sau de altă natură fără să discute anterior cu reprezentanţii companiilor.

„Fac o promisiune: Nu voi veni cu nicio schimbare – Cod fiscal, procedură, informatizare – fără să o fi discutat înainte cu dumneavoastră, ca să prindem orice greşeală înainte, să corectăm lucrurile înainte de a fi implementate. Vă spun că am corectat TVA defalcat – split TVA, am făcut-o ieri şi nu a fost aşa uşor. A corecta Ordonanţa 114 este îngrozitor de complicat şi am stat câteva nopţi bune şi să ştiţi că nu e toată corectată încă, mai sunt lucruri acolo care nu au fost eliminate, şi s-ar putea ca ceea ce am făcut noi acum – pentru că deja unele dintre lucruri sunt în sistem şi sunt în contracte – s-ar putea ca şi această încercare a noastră de corecta lucruri să vă creeze dumneavoastră alte probleme, şi ar fi bine să ne spuneţi din prima, ca să intervenim mai repede”, a declarat Florin Cîţu.

Printre reprezentanţii mediului de afaceri prezenţi la reuniune au fost preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Americană, Ionuţ Simion, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Dragoş Anastasiu.

Ministrul Finanţelor s-a angajat că în mandatul său nu va creşte impozitele, dar nici nu le va scădea.

„Oricum nu am în vedere în mandatul acesta de tranziţie până în 2021 vreo mişcare în Codul Fiscal, sau pe proceduri, decât dacă sunt lucruri pe care le agreăm împreună. Altceva nu mă interesează, nu voi umbla la taxe, nu vreau să cresc taxe, nici nu vreau să le micşorez în perioada următoare, mă voi focusa, pe lângă Ministerul Finanţelor, pe reforma ANAF şi informatizarea ANAF şi informatizarea Ministerul Finanţelor Publice, şi ca să grăbesc lucrurile. Cred că trebuie să discutăm despre informatizarea ANAF şi a MFP ca un proiect de siguranţă naţională”, a adăugat Florin Cîţu.

Acesta a atras atenţia că informatizarea Ministerului Finanţelor este importantă pentru a rezolva situaţia în care banii publici sunt alocaţi de MFP către ministere, dar acestea nu realizează proiectele pentru care banii sunt bugetaţi.

„Urmează o perioadă de accelerare a procesului de informatizare a ANAF, cât şi a Ministerului Finanţelor Publice. Baza de date a MFP este importantă şi asta am văzut în procesul de bugetare: trebuie să înţelegem exact cum sunt cheltuiţi banii publici şi să eliminăm risipa, şi dacă avem doar o imagine de suprafaţă nu vom înţelege niciodată ce se întâmplă, de ce sunt alocaţi bani către ministere şi de ce nu se fac acele proiecte. Pentru că banii sunt alocaţi către ministere, şi când mă uit la execuţie, văd că nu se întâmplă nimic. Şi atunci trebuie să umblăm în detaliu, şi asta o să facem noi la MFP, să-i ajutăm pe colegii din celelalte ministere să folosească banii pe care îi au, şi nu doar să ceară bani în plus. Acesta e un lucru pe care l-am învăţat în această perioadă de execuţie şi de bugetare, şi recunosc că nu a fost perfectă, a fost sub presiunea timpului, mai sunt lucruri de îmbunătăţit”, a menţionat Florin Cîţu. 

www.agerpres.ro

8 miliarde euro pentru educație, cercetare și competitivitate
Galerie Foto Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a demarat primul proces de consultare a comunității științifice, de cercetare și de dezvoltare, în contextul pregătirii de către MFE a viitoarei perioade de…
Florin Cîţu către companii: Felul în care am corectat Ordonanţa 114 s-ar putea să vă creeze alte probleme

Modificările aduse de Guvern Ordonanţei 114 ar putea crea mediului de afaceri alte probleme, le-a transmis joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, reprezentanţilor mediului de afaceri prezenţi la lansarea unui…

BVB a fost printre cele mai performante piețe de capital din lume în 2019

După  ce în urmă cu un an, acţiunile companiilor româneşti se prăbuşeau din cauza „taxei pe lăcomie”, în aceste zile aceasta urmează să fie eliminată iar Bursa de la Bucureşti…

Curs valutar 19 decembrie 2019: Leul s-a apreciat în raport cu principalele valute

Leul s-a apreciat, joi, cu 0,33 bani în raport cu euro (-0,07%), moneda europeană fiind cotată la 4,7740 lei, faţă de 4,7773 lei miercuri. De asemenea, leul a câştigat teren şi în faţa dolarului american,…

 Cum îți pui mașina să facă bani
Galerie Foto Conceptul de sharing a devenit tot mai prezent în viața românilor și are un impact puternic asupra societății. Serviciile de acest tip au început să schimbe mentalități, oamenii fiind mult mai deschiși către…
Romsilva estimează un profit brut de 86 milioane de lei în acest an

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va înregistra, în acest an, venituri de 2,365 miliarde lei, cheltuieli totale de 2,279 miliarde lei, o cifră de afaceri de 2,019 miliarde lei şi un profit brut de 86…

Legile bumerang. PNL a lovit, PNL încasează

Guvernul PNL anunţă o adevărată apocalipsă, un deficit bugetar uriaş, în cazul în care TVA ar coborî, iar alocaţiile pentru copii ar creşte. Ciudat sau nu, scăderea taxei pe valoarea adăugată a fost propus

Cameră: Legea societăţilor, modificată. Restricţia unei persoane de a fi asociat unic într-o singură firmă, eliminată

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, în calitate de for decizional, Legea societăţilor 32/1990, fiind simplificate procedurile şi condiţiile de înregistrare a sediului social şi eliminată restricţia…

Cîțu: Un deficit de sub 3% din PIB în prezent ar fi însemnat o frână prea puternică pentru economie

Promisiunea Guvernului faţă de Comisia Europeană este că România va reveni în 2022 la un deficit de sub 3% din PIB, însă acest procent de deficit asumat pentru prezent ar reprezenta o frână mult prea puternică…

Premier Energy, amendă de 1,3 milioane de euro de la Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 6,3 milioane lei (aproximativ 1,3 milioane euro) distribuitorul de gaze naturale Premier Energy SRL, în calitate de succesor legal al companiei Gaz Sud SA, pentru abuz de…

Curs valutar 18 decembrie 2019: Moneda naţională s-a depreciat în raport cu principalele valute

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, miercuri, un curs de 4,7773 lei pentru un euro, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de cotaţia anterioară, de 4,7769 lei/euro. Leul s-a depreciat şi în raport…

Guvernul creşte salariile şi pensiile, dar taie de la sănătate

Economia României va urca anul viitor, dar şi deficitul va creşte, în timp ce inflaţia se va domoli, conform datelor luate în calcul la elaborarea proiectului de buget, publicat de Ministerul Finanţelor….

Curs valutar 17 decembrie 2019:  Leul s-a apreciat, marţi, în raport cu principalele valute

Moneda naţională s-a apreciat, marţi, cu 0,12 bani în raport cu euro (-0,03%), moneda europeană fiind cotată la 4,7769 lei, faţă de 4,7781 lei luni. De asemenea, leul a câştigat teren şi în faţa…

Forumul Capitalului Românesc, ediția a patra
Galerie Foto La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România oamenilor de afaceri numără aproape 2 milioane de antreprenori și numeroase businessuri considerate modele de succes, unele dintre ele performând chiar și…
Hidroelectrica alocă peste 5,3 milioane de lei pentru modernizarea staţiei electrice de 110 kV de la Brădişor

Hidroelectrica va finanţa cu peste 5,3 milioane de lei (fără TVA) modernizarea staţiei electrice de 110 KV aparţinând CHE Brădişor, parte a amenajării hidroenergetice Lotru, a anunţat, marţi, compania…

Citeste mai mult pe aici

Te-ar putea interesa