Ministerul Finanţelor a atras, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci

de WTA.ro
Ministerul Finanţelor a atras, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 1,051 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 46 de luni, la un randament mediu de 3,92% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,860 miliarde de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane de lei faţă de cea programată pentru luna octombrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Pe 21 noiembrie este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 200 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile. Data scadenţei este la 25 noiembrie 2020.

De asemenea, Finanţele au programat şi opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,4 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (510 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 200 de milioane lei (două emisiuni), 400 de milioane de lei, 500 de milioane de lei (patru emisiuni) şi 600 de milioane lei. AGERPRES

Obligațiunile Patria Bank au fost aprobate pentru listarea la Bursa de Valori București

Patria Bank anunţă aprobarea listării la Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor subordonate, negarantate şi neconvertibile în euro emise de bancă în cadrul plasamentului privat, desfăşurat la jumătatea…

Ministerul Finanţelor a atras, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 1,051 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 46 de luni, la un randament mediu de…

Siemens reabilitează 4 staţii de transformare în R. Moldova

„Moldelectrica” a selectat compania Siemens SRL pentru reabilitarea a patru stații de transformare în Republica Moldova. Proiectul de modernizare va presupune înlocuirea echipamentelor existente cu soluții…

Curs valutar. Leul câștigă teren în raport cu euro

Cele mai citite articole

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, luni, un curs de 4,7722 lei, mai mic cu 0,07 bani (-0,01%) faţă de cotaţia de 4,7729 lei pentru un euro, stabilită în şedinţa anterioară. Potrivit sursei citate,…

Cursul euro ar putea ajunge la 4,85 lei în a doua jumătate a anului viitor

Cursul de schimb euro/leu, unul dintre indicatorii extrem de sensibili ai dinamicii business-ului, ar putea depăşi nivelul de 4,81 lei/euro în semestrul I din 2020 şi 4,85 lei/euro în a doua parte a anului viitor,

Producătorul autohton de termoizolații Adeplast, achiziționat de grupul elvețian Sika AG

Producătorul de termoizolații Adeplast, fondată de Marcel Bărbuț, a fost cumpărat de concernul elvețian de materiale chimice pentru construcții, Sika AG. Tranzacția urmează să fie aprobată de Consiliul…

România, cel mai ieftin preț la energie din regiune pe piața spot

România are astăzi cea mai ieftină piaţă spot de energie electrică din regiune, pe fondul producţiei mari de energie hidro, potrivit datelor Transelectrica şi OPCOM. Preţul mediu al energiei cu livrare…

Eficienţa energetică, între vorbe, programe şi finanţări
Galerie Foto Eficienţa energetică a devenit o prioritate la nivel global, dar şi în politicile Comisiei Europene, pe care România are obligaţia să le aplice. Implementarea măsurilor pentru creşterea eficienţei energetice…
Jurnalul bursier. Investiția într-un indice bursier sau în câteva acțiuni direct?

În ultima vreme, tot mai multe persoane se întreabă dacă e mai bine să investești direct în principalele acțiuni din indicele bursier BET, sau ar fi preferabil un fond de investiții care replică respectivul…

Avaria de la CTE Grozăvești a fost remediată. Locuitorii sectoarelor 1 și 5 au apă caldă și căldură

Echipele de reparaţii ale companiei Electrocentrale Bucureşti au intervenit pentru a remedia fisura apărută la un cazan din incinta CTE Grozăveşti, astfel încât, în prezent, temperatura agentului termic livrat…

Cererea pentru proiectare de hoteluri a crescut, în România, cu 50%

Piaţa de proiectare pentru clădiri şi hoteluri din România a crescut în ultimii ani, iar cererea pentru astfel de proiecte s-a majorat cu 50% în 2018, comparativ cu anul anterior, a declarat, pentru AGERPRES,…

Salonul Imobiliar - Perspective și tendințe pentru 2020
Galerie Foto Piața imobiliară din România a ajuns la maturitate în acest an. Zvonurile și previziunile sumbre care alarmau la începutul anului și atrăgeau atenția că acest domeniu va înregistra o scădere drastică nu…
Comportamentul care face energia eficientă

Energia poate fi utilizată în mod profitabil nu prin investiţii grandioase în industrie sau în locuinţele oamenilor, ci prin schimbarea de către consumatorii casnici a obiceiurilor şi comportamentelor de consum,…

Curs valutar 22 noiembrie 2019: Moneda națională se opreşte din depreciere

Leul se opreşte din depreciere, câştigând vineri 0,79 de bani în raport cu euro, cursul afişat de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4,7729 lei/euro.   BNR a cotat joi euro la 4,7808…

România a alocat cel mai mic procent din UE pentru protecția socială

România a alocat doar 14% din Produsul Intern Brut pentru protecţia socială în anul 2017, acesta fiind cel mai mic procent înregistrat de o ţară membră UE şi la jumătate faţă de media de 27,9% din PIB…

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa