Ministerul Fondurilor Europene a organizat un prim eveniment de amploare vizând consultarea asupra viitoarei perioade de programare – 2021-2027. Se va miza pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea antreprenorială, specializarea inteligentă, facilitarea investițiilor în noile tehnologii, adaptarea întreprinderilor la noile cerințe privind o economie cu emisii scăzute de carbon. Dar se va investi în continuare și în infrastructură, tehnologie și resurse umane.
Ministerul Fondurilor Europene a prezentat stadiul negocierilor documentelor de programare 2021-2027, logica intervențiilor aferente obiectivelor propuse și arhitectura viitoarelor programe operaționale, dar și mecanismul de consultare partenerială pentru viitor. “Ne aflăm într-o perioadă de mare importanță pentru reușita implementării proiectelor viitorului, care va fi strâns legată de procesul descentralizării sistemului de management și control. Vreau să asigur factorii implicați de toată transparența și deschiderea noastră. Ne dorim un sistem de management cât mai eficient, în folosul beneficiarilor și al proiectelor. Le mulțumesc colegilor mei din direcția de programare și coordonare, care au în față o mare provocare – negocierea parteneriatului, pe de o parte și asigurarea unui cât mai bun răspuns la nevoile beneficiarilor noștri, pe de altă parte”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.
În cadrul prezentării, Ministerul Fondurilor Europene a arătat că, în perioada 2021 – 2027, accentul va fi pus pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea antreprenorială, specializarea inteligentă, facilitarea investițiilor în noile tehnologii, adaptarea întreprinderilor la noile cerințe privind o economie cu emisii scăzute de carbon.
Totodată, vor fi continuate prioritățile regăsite în actualul exercițiu financiar, care vizează dezvoltarea urbană sustenabilă, infrastructura de transport, sănătate și educație, dar și investițiile în creșterea adaptabilității forței de muncă, adaptarea sistemului de educație și formare profesională la așteptările mediului de afaceri și la nevoile pieței muncii.
Participanții au apreciat deschiderea Ministerului Fondurilor Europene la dialog și parteneriat, precum și eforturile și stadiul procesului de pregătire a noii perioade financiare, România fiind, de altfel, printre Statele Membre cu un nivel avansat în ceea ce privește procesul de pregătire pentru 2021 – 2027. Potențialii beneficiari au semnalat importanța continuării implicării lor, pe tot parcursul negocierilor, astfel încât nevoile pe care le identifică să fie cât mai fidel reflectate în măsurile de finanțare propuse.
Ţările mai recent intrate în UE se străduiesc să atenueze deficienţele faţă de cele dezvoltate. O iniţiativă pornită din sferele bancare şi de business vine cu un plan pe termen lung, ce presupune atragerea…
Lucrările de extindere şi modernizare a zonei de control documente de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Capitală au fost finalizate, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), …
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit plângeri cu privire la practici ilegale ale comercianţilor în sezonul de reduceri Black Friday din luna noiembrie, iar principalele…
Potrivit rezultatelor celui mai recent Eurobarometru, 76% dintre respondenţi consideră că moneda unică este benefică pentru Uniunea Europeană. Acesta este cel mai important sprijin de la introducerea monedelor şi …
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, vineri, un curs de 4,7781 lei, mai mic cu 0,07 bani (-0,01%) faţă de cotaţia de 4,7788 lei pentru un euro, stabilită în şedinţa anterioară. Potrivit sursei…
Cele mai citite articole
Campania de plăţi în avans pentru beneficiarii care au depus cererea unică de plată în 2019 s-a finalizat, suma totală autorizată la plată fiind de 1,335 miliarde de euro, a anunţat Agenţia de Plăţi şi…
Afacerile primelor 30 de companii care includ acţionariat românesc vor depăşi, în acest an, nivelul cumulat de 180 de miliarde de lei, cifră dublă faţă de cea înregistrată în urmă cu 10 ani, se estimează…
Avem obiceiul ca şi o depreciere de doi bani, şi la propriu şi la figurat, să fie trecută la capitolul recorduri, alarmă, apocalipsă şi tot ce vrei, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur…
Deficitul bugetar poate fi ţinut anul viitor în jurul nivelului prevăzut de normele europene numai prin amânarea creşterii pensiilor cu 40%, măsură programată la 1 septembrie 2020, spune economistul-şef al…
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a încheiat un contract de 3,38 milioane lei fără TVA pentru „servicii de consultanţă şi supervizare execuţie lucrări”, potrivit unui…
Rectificarea bugetară pregătită de Guvernul Orban vine cu o reducere, pe sold, a veniturilor bugetului general consolidat cu aproape 18,36 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile scad cu circa 2,09 miliarde de lei….
România a urcat, în acest an, pe poziția 32 în clasamentul global PwC Paying Taxes 2020, parte a raportului Doing Business al Băncii Mondiale. În ediția de anul trecut, România s-a plasat pe poziția…
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Hammerer Aluminium Industries Holding Gmbh din Austria preia compania Hydro Extrusion SRL, în condiţiile în care această operaţiune este o concentrare…
Citeste mai mult pe aici