Cui nu-i place sa stea in fata oglinzii, incercand diferite tipuri de ruj, fonduri ten sau experimentand arta make-up-ului?
Insa cate dintre noi suntem cu adevarat atente la produsele de make-up pe care le cumparam sau folosim?
Stiai ca rujul contine plumb sau ca deodorantul zilnic contine urme de saruri de aluminiu? Ei bine, majoritatea produselor cosmetice contin substante destul de periculoase pentru sanatatea noastra.
Care sunt acele produse si de ce trebuie sa ne ferim de ele?
Benzalkonium chloride este o substanta pe care o regasim cu precadere in balsamul de par, avand un efect iritant pentru piele si ochi, daca intra in contact cu acestea.
Aluminium este o substanta care se regaseste in antiperspirante si deodorante, fiind asociay cu boala Alzheimer. Pentru a evita complicatiile, evita deodorantele care au in continutul lor aceasta substanta.
Cele mai citite articole
SD-40 ( Alcohol, Isopropyl, Izopropanol ) un solvent din familia alcoolurilor, care ataca pielea, o usuca, atacand bariera de acizi naturali care o protejeaza.
Aceasta substanta, folosita in exces, poate provoca imbatranirea prematura a pielii.
Parabenii ( Methyl, Butyl si Ethyl ) sunt substante prezente in aproape toate produsele cosmetice de pe piata. Desi ele sunt metabolizate si eliminate din organism, o cantitate mica tot ramane in organism si se depoziteaza in organe sau tesuturi. Aceste substante se pare ca sunt de vina pentru aparitia cancerului mamar, de melanom sau de tulburarile hormonale.
Diazolidinyl urea este o substanta care contine formaldehide, un cancerigen destul de cunoscut, care poate provoca dermatita sau reactii alergice.
Propilen glicol este o substanta pe care o putem gasi in vopseaua de par, in creme sau deodorante.
Folosit in exces, poate provoca iritatii grave ale ochilor, ale tractului respirator, alergii, dereglari hormonale sau neurotoxicitate.
SLS si SLES ( Sodium Lauryl si Sodium Laureth ) sunt substante folosite in sampoane, sapunuri lichide, geluri de dus, etc.
Se pare ca aceste substante au potentialul de a deteriora structurile celulare, fiind un pericol hormonal care afecteaza in mod direct glanda tiroida.