Amenajarea unui living mare oferă avantajul utilizării spațiului în mod neîngrădit și îți permite amplasarea unor obiecte de mobilier de mari dimensiuni, care să-ți ofere confortul necesar. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi pentru amenajarea livingului tău în mod inteligent și fără excese.
Cum amenajezi un living mare?
Spațiul extins al livingului tău trebuie folosit în mod inteligent, fără a abuza de el și a supraîncărca încăperea. Poți opta pentru un stil minimalist, care totuși să confere eleganță camerei și să îți permită să te bucuri de fiecare element în parte. Livingul este în general camera în care îți primești musafirii și în care petreci cel mai mult timp, așa că este important să fie amenajat în mod strategic.
1.Stabilește locul fiecărui obiect de mobilier
Dacă ai optat pentru un șemineu, poți începe de acolo. După modelul clasic, canapelele și măsuța de cafea vin poziționate în fața acestuia, pentru a te putea bucura de căldura focului în nopțile friguroase. Dacă totuși nu te încântă acest tip de amenajare, poți alege din peste 1600 de modele de colțare unul care să se potrivească designului gândit de tine.
Este important să știi dinainte cum vrei să poziționezi mobilierul, în special dacă acesta include o vitrină sau o comodă pentru televizor. Ține cont și de lumina naturală atunci când faci acest lucru pentru a putea crea o atmosferă plăcută în toate momentele zilei. În funcție de poziționarea canapelei, vei putea pune în evidență priveliștea de afară sau vei îndrepta atenția către televizor sau șemineu.
2. Nu face exces de decorațiuni
Chiar dacă dispui de un spațiu extins pentru livingul tău, este important să nu îl supraaglomerezi făcând exces de decorațiuni. Dacă îți place să păstrezi plante în ghiveci, încearcă să le dispui în cameră astfel încât să nu distragă toată atenția. Același lucru se aplică și diverselor obiecte decorative precum statuetele și vazele sau covorașele.
Este esențial să optezi pentru decorațiuni care să se potrivească stilului de amenajare ales de tine, fără însă a încărca încăperea. Așadar, dacă ai optat pentru o măsuță cu spațiu de depozitare, folosește-te de acesta pentru a păstra mai multe obiecte personale la un loc. Nu aglomera nici pervazul ferestrei în exces, deoarece vei obstrucționa lumina.
3. Folosește doar ce ai nevoie
Deși atunci când ai la dispoziție un spațiu mare posibilitățile pot părea infinite, este important să nu folosești mai multe obiecte de mobilier sau decorațiuni decât ai nevoie. Păstrează un aspect cât mai simplu, funcțional și practic și ține cont că simplitatea este cea care ne aduce de fapt o stare de confort și liniște.
Dacă ai de ales între mai multe opțiuni, alege varianta care corespunde cel mai bine nevoilor tale fără a face risipă. De exemplu, poți opta pentru o canapea extensibilă sau pentru un singur corp voluminos de mobilier în care să îți depozitezi colecția de romane, amintiri din vacanțe sau alte asemenea obiecte pe care vrei să le expui în living.
Optează pentru o amenajare inteligentă a livingului tău mare în mod economic – atât din punct de vedere financiar, cât și al spațiului. Este important să creezi un design care îți aduce confort și satisface nevoile tale și ale membrilor familiei.