Banca înclinată pentru exerciții are spătarul reglabil, motiv pentru care poți ajusta unghiuri diferite ale acestuia cu solul, astfel încât să ai mai mult control asupra dificultății exercițiului.
De asemenea, acest aparat pentru exerciții de masă și definire este ideal pentru spații de doar câțiva metri pătrați, fiind o alegere excelentă pentru persoanele care se antrenează acasă.
În cele ce urmează acoperim informațiile de bază despre caracteristicile unui astfel de produs, astfel încât să știi ce criterii trebuie luate în calcul, atunci când realizezi o astfel de achiziție. De asemenea, analizăm și 3 dintre cele mai des realizate exerciții de forță pe suprafața sa.
Utilizarea unei bănci înclinate: Beneficii extinse
Aleasă pe baza criteriilor de mai jos, banca înclinată pe care o poți comanda online îți va oferi beneficii extinse. Principalul element de care trebuie să ții cont este sistemul de ajustare al unghiului spătarului, comparativ cu solul. Optează pentru un produs ce permite reglarea spătarului în cât mai multe poziții (inclusiv paralel cu solul), pentru niveluri ale dificultății diferite.
Închiderea cât mai compactă a produsului îți permite să îl depozitezi cât mai simplu posibil, într-un spațiu restrâns al unei încăperi din casă. Materialele din care este realizată banca înclinată trebuie să conteze la fel de mult în alegerea pe care o realizezi.
Alege un cadru realizat din oțel rezistent, acoperit cu elemente din piele sintetică și căptușită cu bureți, pentru cât mai mult confort. Suporturile pentru picioare trebuie acoperite tot cu bureți confortabili, iar extremitățile pot avea roți, pentru o deplasare facilă pe suprafața pardoselii.
Recomandare exercițiu #1: Împins la piept cu haltera
Ajustează banca de exerciții la un unghi al spătarului cu linia solului de cel mult 45°. Asigură-te că suportul halterei este fixat bine cu ajutorul unor elemente de prindere sigure. Alege discurile potrivite pentru condiția ta fizică și poziționează-le cu grijă pe bara de lucru.
Pune-te apoi pe banca înclinată, menținând spatele lipit pe întreaga suprafață a spătarului. Dacă execuți acest exercițiu la sala de antrenamente, poți solicita sprijinul unui coleg, la momentul ridicării halterei de pe suportul acesteia.
Poziția de început implică menținerea brațelor drepte, deasupra pieptului, la un unghi de 90° cu solul. Priza este în pronație, iar distanța dintre cele două mâini este cel puțin egală cu cea dintre umeri. Inspirând, coboară haltera prin flexarea brațelor, până la 1-2 cm deasupra liniei pieptului.
Cele mai citite articole
Încordează pieptul pe întreaga durată a mișcării de coborâre, iar atunci când bara atinge punctul minim, menține această poziție pentru 1-2 secunde. Expirând, revino în poziția inițială. Poți realiza aproximativ 3-5 serii, a câte 10-12 repetări fiecare.
Recomandare exercițiu #2: Ramat cu ganterele pentru spate
Poziția pe care trebuie să o adopți – cu abdomenul și pieptul menținute pe suprafața băncii înclinate – asigură o preluare a tensiunii concentrate pe zonei inferioară a spatelui. Astfel, exercițiul pentru spate poate fi executat în condiții de siguranță deplină.
Ajustează spătarul băncii la un unghi de 45° fața de linia solului. Stai întins cu fața în jos, menținând capul deasupra extremității superioare a spătarului. Încă din momentul în care te pui pe lungimea băncii, trebuie să ai în mâini ganterele potrivite pentru condiția ta fizică.
Priza pe gantere este în supinație (palmele sunt orientate către corp), iar brațele formează cu solul un unghi de 90°, fiind lăsate să atârne liber. Încordând spatele și trăgând spre înapoi omoplații, ridică brațele pe traiectoria unui arc de cerc, până când acestea ajung într-o poziție paralelă cu trunchiul. Menține poziția pentru 1-2 secunde, apoi revino în cea inițială, expirând.
Încearcă să utilizezi cât mai puțin bicepșii sau umerii pentru ridicarea bratelor. Acest exercițiu poate fi realizat și la banca dreaptă, cu precizarea că varianta analizată mai sus îți permite să ridici în același timp ambele brațe. Pentru mai multă siguranță, poți utiliza o centură lombară.
Recomandare exercițiu #3: Flexii cu ganterele pentru bicepși
Flexiile cu gantere pentru bicepși la banca înclinată sporesc gradul de dificultate al exercițiului clasic, realizat în mod normal la o bancă ce are spătarul la 90°. Ajustează spătarul la 45-60° față de sol, alege două gantere potrivite pentru tine și poziționează-te apoi pe suprafața băncii.
Pune-te inițial în șezut, menținând ganterele pe coapse și lăsându-te ușor pe spate. Brațele sunt îndepărtate ușor față de trunchi, astfel încât să nu existe un contact direct, la momentul ridicării / coborârii greutăților. Picioarele sunt menținute pe sol cu întreaga suprafață, generându-se astfel o fixare optimă a întregului corp, în timpul mișcărilor. Aceasta este poziția de început a exercițiului.
În timp ce inspiri, întinde brațele astfel încât ganterele să coboare pe o traiectorie sub forma unui arc de cerc, până în momentul în care sunt perfect drepte. Pe durata coborârii greutăților, încordează cât mai bine bicepșii. Menține această poziție pentru 1-2 secunde, apoi revino în cea inițială, în timp ce expiri. Cele două mișcări compun o singură repetare.
Alege o banca multifunctionala cu spătar reglabil, ce oferă posibilitatea de a realiza o gamă extinsă de exerciții, pentru cele mai importante grupe musculare ale corpului.
Alege să comanzi online produsul de care ești interesat, astfel încât acesta să fie livrat direct acasă, în cel mai scurt timp posibil. Ține cont de criteriile amintite mai sus, pentru a te bucura apoi de toate beneficiile oferite.