7 cauze care te împiedică să slăbești

de WTA.ro

Te chinui de ceva timp să slăbești și nu obții rezultate? Dacă ai încercat deja mai multe diete și ai întâmpinat dificultăți atunci când ai vrut să pierzi în greutate, trebuie să știi că există anumite cauze și simptome ascunse care te împiedică să slăbești.  

Iată care sunt principalele motive care te împiedică să obții forma fizică la care visezi: 

1. Un somn neodihnitor 

Calitatea somnului este crucială când vine vorba de hormoni precum cortizolul. Acesta este direct responsabil pentru creșterea poftei de mâncare și reducerea sațietății. Atunci când dormi mai puțin de 8 ore în fiecare noapte, te vei simți mai înfometat și vei avea mari șanse să crești în greutate, în loc să scazi. 

2. Toxinele din corp 

Toxinele interferează cu hormonii din corp, afectând astfel metabolismul grăsimilor. O toxicitate mare poate influența orice dietă, de aceea detoxifierea organismului este esențială dacă vrei să obții rezultatele dorite. Dacă nu știi ce produse detoxifiere să folosești, intră pe faunusplant.ro și alege ceaiuri sau tincturi care favorizează eliminarea toxinelor. 

3. Retenția de lichide 

Acumularea și retenția de lichide din organism pot determina creșterea kilogramelor, deși nu presupun creșterea procentajului de grăsime în corp. Acordă atenție acestui aspect întrucât poate fi vorba de o insuficiență cardiacă, sindrom premenstrual sau boli de rinichi. Balonarea este un alt simptom al acestor afecțiuni. 

4. Dereglările hormonale 

Cele mai citite articole

Dezechilibrele sau tulburările hormonale pot face ravagii asupra greutății și sănătății tale. Acestea pot fi cauzate de disfuncția tiroidiană, însă pot să apară și din cauza stresului sau a consumului excesiv de alimente. Dezechilibrele hormonale afectează atât apetitul, cât și distribuția grăsimilor în organismul tău. 

5. Dezechilibrul microbiomului intestinal 

Flora intestinală se modifică de-a lungul vieții, aceasta fiind influențată de stilul nostru de viață și transformările care survin în starea de sănătate. Perturbarea florei intestinale poate fi responsabilă de apariția afecțiunilor autoimune și inflamatorii și de producerea hormonilor care au un rol cheie în stimularea depozitării grăsimilor în organism.    

6. Epigenetica 

Un stil de viață sănătos este extrem de important în lupta cu pierderea kilogramelor. O rutină zilnică cu obiceiuri alimentare sănătoase influențează specificațiile genetice ale organismului și poate interveni și modifica anumite predispoziții. 

7. Stresul cronic 

Atunci când organismul tău este într-o continuă stare de stres, pe o perioadă îndelungată de timp, se formează un cerc vicios ce afectează atât calitatea somnului, cât și poftele. Un nivel ridicat de stres poate duce la pierderea somnului, iar lipsa somnului sau un somn necalitativ crește stresul și influențează metabolismul. Pe de altă parte, avantajul unui somn calitativ este că te menține calm și te ajută să păstrezi un echilibru hormonal. Astfel, apetitul tău este redus și vei reuși să arzi grăsimi mai eficient. 

Ține cont de cele de mai sus și fii atent la toate indiciile și simptomele transmise de organismul tău. Cu o dietă echilibrată, un somn de calitate și obiceiuri sănătoase vei reuși să-ți optimizezi greutatea și sănătatea, în același timp.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa