Afla ce este intoleranta alimentara si cum se poate combate

de WTA.ro

Va face placere sa consumati banane, paine sau produse de patiserie in a caror preparare se foloseste drojdie? Sunteti alergic la capsuni sau kiwi? Urati insa modul in care va simtiti in urmatoarele ore dupa consumul acestor alimente? Conform specialistilor cele mai multe intolerante alimentare sunt confundate cu alergiile alimentare si acest fapt duce la neinstituirea unui tratament care sa rezolve suferinta. Oamenii traiesc ani de zile cu simptomele produse de intoleranta alimentara fara sa realizeze care sunt cauzele care produc aceste simptome si disconfort.

Simptomele sunt variate plecand de la suferinte digestive comune (dureri abdominale, spasme, diaree, constipatie, flatulenta) pana la dureri de cap, migrene, eruptii cutanate, eczeme, toate datorate incapacitatii organismului de a metaboliza anumite substante continute de alimente.
Dificultatea de a rezolva aceste probleme vine din confuzia care se face sau s-a facut intre intoleranta alimentara si alergia alimentara. Alergia alimentara presupune o reactie imuna directa din partea organismului care se traduce prin producerea unor substante numite imunoglobuline rezultatul fiind o reactie imediata. In cazul intolerantei alimentare organismul reactioneaza la unele substante introduse in organism prin alimentatie cum ar fi histamina sau lactoza simptomele aparand dupa o perioada de timp de 30 min sau mai mult.

Diferenta intre cele 2 afectiuni este data de raspunsul la intrebarea: “La ce interval de timp apar simptomele dupa ingestia de alimente?”. Daca simptomele apar in primele 5 minute este vorba despre alergie, insa daca ele apar la 30 minute sau mai mult vorbim despre intoleranta alimentara. De asemenea, alergia alimentara nu este influentata de cantitatea de alimente consumate in timp ce in cazul intolerantei alimentare simptomele sunt cu atat mai severe cu cat cantitatea de alimente ingerata este mai mare.
Cercetarile arata ca aproximativ 25% din populatie au un deficit de DAO.

Astazi mai mult ca niciodata suntem expusi la cantitati mari de histamina gratie consumului de produse care contin drojdie, semipreparatelor sau preparatelor din carne, alimentelor procesate. O serie de medicamente interfera si reduc activitatea DAO.

Pentru a recunoaste intoleranta alimentara trebuie sa invatati sa recunoasteti simptomele. Problemele digestive, balonarea, dureri de stomac, durerile de cap, migrena, hipotensiunea arteriala, urticaria, dificultatile respiratorii. Apoi va trebui sa faceti legatura intre aceste simptome si consumul anumitor alimente si apoi sa incepeti sa eliminati din dieta produsele care va produc disconfort. Din nefericire procesul este lung si nu da intotdeauna rezultatele asteptate.

In aceste conditii ideal ar fi sa aducem in organism un aport suplimentar de DAO care sa metabolizeze excesul de histamina si sa previna aparitia simptomelor. DAOsin ca si solutie terapeutica a fost studiata in ultimii ani. Asa s-a ajuns la obtinerea unui preparat care contine DAO, capabil sa treaca prin stomac si sa ajunga intact in intestinul subtire unde poate metaboliza excesul de histamina.

DAOSIN este singurul supliment alimentar din lume care trateaza intoleranta alimentara cauzata de intoleranta la histamina. Acest preparat a fost dezvoltat special pentru persoanele care au nivele scazute de DAO, insa el nu inlocuieste necesitatea de a duce un mod de viata sanatos.

Te-ar putea interesa