Corina Crețu: Mă îngrijorează că bugetul UE ar putea fi redus în perioada 2021-2027

de WTA.ro
Corina Crețu: Mă îngrijorează că bugetul UE ar putea fi redus în perioada 2021-2027

Eurodeputatul Corina Creţu şi-a exprimat îngrijorarea că ar putea fi făcute reduceri masive în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.
Aceasta a declarat că este propusă o formulă de calcul diferită decât cea de până acum, care ar dezavantaja România, spre deosebire de varianta de buget propusă anul trecut de Comisia Juncker.
„Sunt foarte îngrijorată de propunerea Preşedinţiei finlandeze, care vizează reduceri masive din fondurile europene pentru ţările mai puţin dezvoltate. Tocmai de aceea cred că România împreună cu prietenii, mai ales cei din estul european, trebuie să facă front comun pentru a apăra această propunere a Comisiei Europene, care a fost depusă pe masa Parlamentului şi Consiliului European încă din 2 mai 2018”, a spus Corina Creţu.

Ea a susţinut că România a avut şansa să se bată ca acest buget din 2021- 2027 să fie adoptat pe timpul Preşedinţiei sale rotative la Consiliul UE şi ar fi avut tot interesul, dar că a ratat această şansă, discuţiile fiind blocate.
„Îmi este foarte teamă că nu se vor putea folosi bani europeni de la 1 ianuarie 2021 din cauza adoptării târzii a legislaţiei. Ceea ce aş vrea să spun este faptul că am transmis în ultimii cinci ani, şi mai ales în ultimii trei ani – dar am văzut această rea-voinţă din partea autorităţilor române – am trimis constant, cu situaţiile la zi, către instituţiile române, le-am transmis către guvern. Am transmis la momentul respectiv tocmai pentru a păstra aceste semnale de alarmă în memoria instituţională. Aceste scrisori cred că pot fi făcute publice dacă autorităţile române vor, pentru ca românii să ştie care este situaţia reală. Sunt gata să explic şi personal cum au evoluat lucrurile. Mă îngrijorează că bugetul UE ar putea fi redus în perioada 2021-2027, mă îngrijorează faptul că nu reuşim să absorbim fonduri europene. 2014 – 2020 este practic spre sfârşit iar proiectele mai pot fi depuse până la finalul anului 2020, după care plăţi se mai pot face până în anul 2023”, a precizat Corina Creţu.

AGERPRES

Raluca Turcan vrea să elimine pensiile speciale, cu excepția celor ale magistraților și militarilor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Executivul are în vedere eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi ale cadrelor militare. „Vreau să menţin un angajament ferm, şi a…

Modificarea contractelor de muncă din sănătate se poate face doar cu acordul partenerilor sociali

Modificarea formatului contractelor individuale de muncă în sectorul de Sănătate astfel încât salariaţii să poată fi concediaţi automat în caz de suspiciuni legate de plăţi informale este o măsură…

Probleme la contractul pentru repararea DN15, zona Bicaz

Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a identificat o serie de deficienţe la nivelul unităţilor din subordine, care vor fi comunicate instituţiilor abilitate pentru luarea măsurilor care se impun,…

Corina Crețu: Mă îngrijorează că bugetul UE ar putea fi redus în perioada 2021-2027

Eurodeputatul Corina Creţu şi-a exprimat îngrijorarea că ar putea fi făcute reduceri masive în Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. Aceasta a declarat că este propusă o formulă de calcul…

Vicepremierul Raluca Turcan anunță reduceri de personal în ministere și instituții publice

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că vor avea loc reduceri de personal în ministere şi instituţii publice, acestea trebuind să înceapă să fie în slujba cetățenilor. „Vreau ca instituţiile…

ANAF organizează sesiuni de asistență pentru contribuabili

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va organiza, în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, mai multe sesiuni de asistenţă pentru contribuabili şi reprezentanţii acestora, în cadrul cărora vor…

Cât plătesc românii pe biletele de avion în perioada sărbătorilor de iarnă

Preţul mediu plătit de către români pe un bilet de avion, în perioada sărbătorilor de iarnă, este de 151 de euro, iar zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra, până la finalul anului, creşteri…

Marius Budăi: A costat un miliard de euro intervenţia BNR pentru a ţine cursul valutar sub 5 lei

Intervenţia Băncii Naţionale a României pentru susţinerea cursului leu în raport cu moneda unică europeană a costat România peste un miliard de euro, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la…

Curtea de Conturi a României a semnat un acord de consultanţă cu Banca Mondială

Curtea de Conturi a României  şi Banca Mondială au semnat în această săptămână un Acord de Servicii de Consultanţă Rambursabile pentru o durată de 34 de luni, potrivit unui comunicat al Curţii de…

Aeroportul Henri Coandă urcă în topul celor mai aglomerate aeroporturi din UE

Un număr de 13,819 milioane de pasageri au tranzitat, în 2018, Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, în creştere cu 7,9% comparativ cu 2017, ceea ce îl plasează pe locul 34 în clasamentul celor mai aglomerate…

Chiriţoiu: Consiliul Concurenţei va monitoriza preţul carburanţilor după eliminarea supraaccizei

Consiliul Concurenţei va monitoriza piaţa carburanţilor, astfel încât eliminarea supraaccizei să ducă la o scădere corespunzătoare a preţurilor în benzinării, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chiriţoiu,…

Data până la care pot fi depuse cererile pentru ajutorul de stat de către crescătorii de animale

Fermierii români pot depune până la data de 16 decembrie 2019, inclusiv, cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2020, a anunţat Agenţia de…

România are una dintre cele mai mici și îmbătrânite flote aeriene din UE

Companiile de transport aerian din Uniunea Europeană aveau în anul 2017 o flotă compusă din 6.711 avioane utilizate pentru transportul de pasageri sau marfă, aproape o cincime din această flotă (1.312 avioane sau…

Fermierii trebuie ajutați să adere la agricultura digitală

Agricultura devine digitală, totul în jurul nostru este în schimbare şi, din acest motiv, fermierii trebuie să fie ajutaţi să intre în această zonă, a declarat Valerian Iştoc, director de dezvoltare şi…

Majoritatea românilor au acces la internet de acasă

Peste trei sferturi dintre gospodăriile din România, respectiv 75,7%, au acces la reţeaua de internet de acasă în 2019, în creştere cu 3,3 puncte procentuale faţă de anul anterior, potrivit Institutului…

Citeste mai mult pe aici

Te-ar putea interesa