Reclamații după Black Friday. Reducerile au indus în eroare consumatorii

de WTA.ro
Reclamații după Black Friday. Reducerile au indus în eroare consumatorii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit plângeri cu privire la practici ilegale ale comercianţilor în sezonul de reduceri Black Friday din luna noiembrie, iar principalele nereguli reclamate sunt legate de faptul că preţul nu era redus aşa cum susţinea magazinul respectiv, a declarat Paul Anghel, directorul general al autorităţii.
„Din nefericire sunt reclamaţii, deşi, înainte de această campanie de Black Friday, noi am avut o tematică în care am verificat absolut toate site-urile mari şi site-urile faţă de care au existat de-a lungul timpului sesizări sau reclamaţii. Şi după această campanie au fost înregistrate sesizări şi reclamaţii, atât în Bucureşti, cât şi în ţară”, a spus Anghel.

El nu a putut preciza câte plângeri s-au înregistrat în total.
„Vreau să vă spun, în schimb, că s-au reclamat întârzieri la livrarea produselor, s-au reclamat produse ca fiind cu alte caracteristici decât cele comandate şi, în general, principalele probleme au vizat preţul diferit, în sensul în care campania promoţională spunea că preţul este redus cu x%, însă acel preţ nu era redus faţă de preţul din ultimele 30 de zile, aşa cum spune legea”, a adăugat reprezentantul ANPC.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a dat publicităţii un raport potrivit căruia 80% dintre ofertele de Black Friday nu respectă legislaţia, unele dintre preţuri fiind chiar mai mari decât cele dinainte de campania de reduceri.

Astfel, magazinele au indus consumatorilor percepţia eronată că produsele sunt mai ieftine în timpul promoţiilor.

AGERPRES

Estul îşi ridică vocea. Iniţiativa celor Trei Mări

Ţările mai recent intrate în UE se străduiesc să atenueze deficienţele faţă de cele dezvoltate. O iniţiativă pornită din sferele bancare şi de business vine cu un plan pe termen lung, ce presupune atragerea…

Lucrările la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" au fost încheiate

Lucrările de extindere şi modernizare a zonei de control documente de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Capitală au fost finalizate, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), …

Reclamații după Black Friday. Reducerile au indus în eroare consumatorii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a primit plângeri cu privire la practici ilegale ale comercianţilor în sezonul de reduceri Black Friday din luna noiembrie, iar principalele…

Moneda euro se bucură de un sprijin record din partea cetăţenilor europeni

Potrivit rezultatelor celui mai recent Eurobarometru, 76% dintre respondenţi consideră că moneda unică este benefică pentru Uniunea Europeană. Acesta este cel mai important sprijin de la introducerea monedelor şi …

Moneda națională câştigă teren în raport cu euro, dar se depreciază în faţa dolarului american

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, vineri, un curs de 4,7781 lei, mai mic cu 0,07 bani (-0,01%) faţă de cotaţia de 4,7788 lei pentru un euro, stabilită în şedinţa anterioară. Potrivit sursei…

APIA anunță finalizarea campaniei de plăți în avans. Suma autorizată se ridică la 1,335 miliarde de euro

Campania de plăţi în avans pentru beneficiarii care au depus cererea unică de plată în 2019 s-a finalizat, suma totală autorizată la plată fiind de 1,335 miliarde de euro, a anunţat Agenţia de Plăţi şi…

Primele 30 de companii autohtone vor ajunge la afaceri de 180 miliarde de lei în 2019

Afacerile primelor 30 de companii care includ acţionariat românesc vor depăşi, în acest an, nivelul cumulat de 180 de miliarde de lei, cifră dublă faţă de cea înregistrată în urmă cu 10 ani, se estimează…

Isărescu acuză „apocalipsa de doi bani”

Avem obiceiul ca şi o depreciere de doi bani, şi la propriu şi la figurat, să fie trecută la capitolul recorduri, alarmă, apocalipsă şi tot ce vrei, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur…

Pentru ce vom mai lua bani de la UE până în 2027
Galerie Foto Ministerul Fondurilor Europene a organizat un prim eveniment de amploare vizând consultarea asupra viitoarei perioade de programare – 2021-2027. Se va miza pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea…
BNR: Creşterea pensiilor trebuie amânată

Deficitul bugetar poate fi ţinut anul viitor în jurul nivelului prevăzut de normele europene numai prin amânarea creşterii pensiilor cu 40%, măsură programată la 1 septembrie 2020, spune economistul-şef al…

Proiect de siguranţă în Portul Constanţa

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a încheiat un contract de 3,38 milioane lei fără TVA pentru „servicii de consultanţă şi supervizare execuţie lucrări”, potrivit unui…

Guvernul Orban urcă deficitul bugetar la 4,3% din PIB

Rectificarea bugetară pregătită de Guvernul Orban vine cu o reducere, pe sold, a veniturilor bugetului general consolidat cu aproape 18,36 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile scad cu circa 2,09 miliarde de lei….

Raportul PwC Paying Taxes 2020: România a urcat pe poziția 32 în  clasamentul global

România a urcat, în acest an, pe poziția 32 în clasamentul global PwC Paying Taxes 2020, parte a raportului Doing Business al Băncii Mondiale. În ediția de anul trecut, România s-a plasat pe poziția…

Consiliul Concurenței analizează preluarea Hydro Extrusion de către austriecii de la Hammerer Aluminium Industries

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Hammerer Aluminium Industries Holding Gmbh din Austria preia compania Hydro Extrusion SRL, în condiţiile în care această operaţiune este o concentrare…

Curs valutar 28 noiembrie 2019: Leul s-a apreciat joi în raport cu principalele valute

Leul s-a apreciat joi cu 0,04 de bani în raport euro (-0,01%), moneda europeană fiind cotată la 4,7788 lei, faţă de 4,7792 lei miercuri. De asemenea, leul a câştigat teren şi în faţa dolarului american,…

Citeste mai mult pe aici

Te-ar putea interesa