Retelele de socializare au devenit un criteriu de selectie pentru angajatorii care acorda o atentie sporita persoanelor pe care au de gand sa le angajeze. Multi dintre ei, angajeaza persoane specializate, detectivi sau psihologi pentru a cauta informatii despre viitorul angajat, chiar de pe retelele de socializare, gen Facebook, Twittter sau de pe blogurile personale.
In felul acesta, le este mult mai usor sa-si faca o parere despre candidatul cu care au de-a face. Se pare ca aceste persoane angajate special pentru asa ceva, urmaresc activitatea de pe wall a fiecarui candidat si fac o comparatie intre postarile fiecaruia.
De asemenea, pozele pe care le distribuim prin retelele de socializare fac si ele parte din criteriul de recrutare.
De aceea, mai nou, este foarte important sa acordam o atentie mai deosebita acestor profile si sa fim mai vigilenti atunci cand postam poze cu noi sau statusuri “dubioase”.
Nu spune nimeni sa ai acum numai poze imbracata in costum, la birou sau foarte formale, insa este de preferat sa nu ai poze nud, semi-nud sau cu conotatie sexuala.
Aceste lucruri nu dau bine nici la CV-ul tau, dar nici la felul in care te privesc cei din jurul tau.
Un aspect important este si numarul de prieteni pe care-l ai. Acest lucru poate spune multe despre tine si personalitatea ta. De ce sa ai in lista mii de persoane, daca tu nu cunosti nici macar 200 din ei? La ce iti foloseste ascest lucru? Ba mai mult. De ce sa treci la grade de rudenie, zeci de persoane, pe care nu le-ai vazut decat o data in viata ta, dar ti-au parut simpatice?
Acest lucru poate denota un comportament infantile si totodata o usoara iresponsabilitate, lucru care nu te face sa pari candidatul ideal pentru niciun angajator.
Incearca sa-ti pastrezi profilul de socializere cat mai departe de aceste lucruri si sa nu creezi impresii proaste, inca dinainte de a ajunge in fata angajatorului pentru un interviu. Cu atatea modalitati de socializare, mai nou, prima impresie se poate forma si altfel decat fata in fata.