VIDEO Apel al doctorilor pentru a nu rămâne fără materiale sanitare. Medicii de familie, lăsați fără sprijin în lupta cu Covid-19

de WTA.ro

90253804_10220879381709741_7148497911960043520_n

Din cauza consumului rapid de materiale sanitare și de protecție, personalul medical din spitale și cabinete întrevede deja o criză în acest plan. Medicii de familie spun că au ajuns într-o situație limită întrucăt nu au de unde să se aprovizoneze cu echipamente de protecție împotriva Covid-19, măști și combinezoane. Strigăte de ajutor vin și dinspre spitalul județean.

Reprezentanții Patronatului Medicilor de familie spun că autoritățile le ignoră toate petițiile depuse, unele chiar la nivel înalt.

Nici măcar apelul către președintele țării nu a rezolvat această situație de risc extrem pentru personalul cabinetelor pentru medicina de familie.

„Am făcut apel chiar și la președintele Iohannis pentru a ne ajuta să procurăm măști și combinezoane, întrucât nu avem de unde cumpăra și suntem fără apărare în fața acestui flagel. O secretară a președintelui ne-a promis că vom primi ajutor de la DSP-uri în fiecare județ de reședință, însă ulterior am aflat că nu au nicio bază legală pentru a primi astfel de echipamente. Nici Unifarm-ul nu ne poate ajuta tot din cauza legislației. Așa că, în acest moment, suntem într-o situație fără ieșire”, ne-a declarat dr. Angela Mazdrag, președintele Patronatului Medicilor de familie din România.

Cele mai citite articole

Strigăte de ajutor vin și dinspre spitalul județean Buzău. Şeful UPU – SMURD Buzău, medicul Adrian Zoican, face un apel către cetăţeni pentru a dona bani sau materiale sanitare Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Într-o postare pe contul său de Facebook, doctorul Zoican mulţumeşte, de asemenea, celor care au sponsorizat sau făcut donaţii către spital în această perioadă în care unităţile medicale din ţară au nevoie acută de materiale sanitare, fonduri şi forţe umane.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa