Cum să economisești bani, când mergi în vacanță în afara țării

de WTA.ro

Turismul global este la cote înalte, după o lungă perioadă în care oamenii și-au inhibat dorința de a călători sau nu au avut parte de condiții tocmai prielnice. Doar că acum apar alte probleme, de ordin financiar.

Foarte mulți dintre noi caută, în aceste zile, metode eficiente care să ne ajute să facem economii, să avem niște bani puși deoparte pentru zile negre.

Din nefericire, foarte mulți oameni consideră că a economisi înseamnă a reduce din confort, a renunța la lucruri de strictă necesitate și, prin urmare, a face sacrificii. Este total greșit. În fapt, economisirea merge mână în mână cu responsabilitatea, chibzuința și inspirația. Dacă despre primele două știm la ce facem referire, când spunem inspirație, trebuie să fim mai expliciți.

Este vorba despre priceperea de a căuta oportunități, de a vâna oferte, de a ști când și ce să cumperi, pentru că merită! Aici intervine inspirația pe care ar trebui să o activăm fiecare dintre noi în aceste vremuri, mai ales când vine vorba despre vacanțe.

Iată cum economisești bani, într-un mod inspirat, în vacanțele petrecute în străinătate:

1. Fii atent la cursul valutar și la comisioane

Desigur că ai nevoie și de numerar pentru diverse cheltuieli neprevăzute sau pentru achiziții de la mici comercianți, dar plățile cu cardul în afara țării sunt din ce în ce mai populare, iar confortul pe care această tehnologie ți-l oferă poate veni la pachet și cu niște costuri destul de piperate. Înainte de a pleca în vacanță verifică ce dobânzi ți se percep pentru plățile peste hotare, ce curs valutar are banca ta parteneră și alte detalii legate de comisioane, cum ar fi cele pentru retragerea de numerar de la ATM. Poți scuti bani frumoși cunoscând aceste detalii.

2. Vânează promoțiile la sejururi

Dacă știi unde să cauți și mai ales ceea ce-ți dorești cu exactitate, pe piață pot apărea adevărate oferte pe care nu le poți refuza în destinații interesante, mai mult sau mai puțin exotice sau îndepărtate, în funcție de preferințele tale. De exemplu, aici găsești sejururi în Phuket, de la Karpaten.ro. Thailanda este de-a dreptul fascinantă și vei fi cucerit din prima clipă de peisajele care-ți taie răsuflarea, spiritul liber și boem al localnicilor.

3. Caută restaurante unde mănâncă localnicii

Este normal ca zonele turistice să practice tarife mai piperate, dar dacă nu ești dispus să faci un efort financiar în acest sens, indicat ar fi să cauți acele restaurante unde mănâncă localnicii. Dincolo de faptul că prețurile sunt, fără îndoială, mai mici și adaptate puterii de cumpărare pentru locuitorii de acolo, vei avea parte de o experiență culinară autentică, având șansa de a degusta preparate tradiționale gătite așa cum practică respectiva comunitate de oameni. 

În cele din urmă, nu uita să pleci de acasă cu lucruri care știi că-ți sunt de strictă necesitate și fără de care nu poți să reziști. În acest caz vorbim despre medicamente, produse de igienă personală sau alte bunuri de acest tip. Dincolo de faptul că e posibil să nu le găsești, în unele regiuni ale Globului ele se pot comercializa la prețuri mult mai piperate sau ți se pot cere anumite documente pentru a le putea procura, cum ar fi o prescripție medicală.

Sursă foto: freepik.com

Te-ar putea interesa