Vila Teodora, cumpărată în 2017 de afaceristul Cornel Țuțu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, după ce construcția a fost scoasă la licitație în urma unui sechestru pus asupra acestui bun, a devenit de la finalul săptămânii trecute, al treilea centru de carantină pentru Coronavirus, din Săcelu. Vila a fost pusă la dispoziția autorităților locale pentru carantinații COVID-19, în urma unei solicitări făcute de proprietar, un cunoscut al afacerilor cu banul public din Săcelu, Cornel Țuțu plecând, în schimb, cu familia din comună, la Târgu-Jiu.
Primul afacerist care a încheiat un contract avantajos cu primăria pe fondul Coronavirus a fost Cherciu Ștefan, cel care nu este nici măcar proprietarul Pensiunii Lucica din Săcelu. Mai exact, Cherciu a închiriat pensiunea de la moștenitorii acesteia și a subînchiriat-o, în urmă cu câteva zile, autorităților locale pentru a o transforma, contra cost, în centru de carantină. DSP Gorj are un contract cu Primăria Săcelu, iar banii pentru afacerist vor fi luați prin intermediul primăriei. Cherciu primește cel puțin 75 de lei pe pat pe care l-a închiriat autorităților, o cameră cu trei paturi putând depăși 210 lei pe zi.
Afaceristul nu le dă hrană celor carantinați, ci o firmă contractată de Primăria Săcelu. Cherchiu asigură doar curățenia pensiunii, spălarea lenjeriilor și dezinfecția.Realizarea acestui centru de carantină este văzut ca o adevărată afacere, pe fondul stării de urgență în care a intrat țara și evident județul, în comună fiind mai multe pensiuni, dar, se pare, că, doar unele au acces la banul public.Asta, mai ales că, în Săcelu există Hotelul Minerul, care are zeci de camere ce stau goale. Banii, în cazul unei închirieri, ar fi ajuns la CE Oltenia.
Cele mai citite articole
Carantină, în casa inculpatului
În schimb, al treilea centru de carantină s-a parafat de primărie cu afaceristul Cornel Țuțu, abonat la banul public în localitate. Țuțu este administratorul firmei care a reconstruit școala din Magherești, pentru 500.000 de lei, unitate care a fost distrusă în urma unui incendiu, dar a reabilitat și alte școli din Săcelu, chiar dacă firma sa, potrivit presei locale, este una cu probleme, proprietarul fiind trimis în judecată pentru evaziune fiscală.De altfel, nici școala din Magherești a cărei lucrare nu este finalizată, nu a fost recepționată. Constructorul este în stand-by, deoarece autorizația de construcție a imobilului, eliberată de primărie, a expirat, iar recepția trebuia realizată înainte de expirarea autorizației.Cel puțin până duminică în Vila Teodora, achiziționată de afaceristul Țuțu de la Surdoiu Constantin în 2017, cel din urmă având probleme cu lichiditățile, pe vilă punându-se atunci sechestru, nu se cazaseră carantinați. De luni încolo se vor băga primii carantinați în vilă și vor curge banii pentru afaceristul al cărei soacre este consilier local la Săcelu, iar socrul acestuia este angajat al primăriei.
ANAMARIA STOICA
Dosarul de evaziune, pe rolul Tribunalului Gorj!
Țuțu Cornel și firma sa SEFCOR SRL din Târgu-Jiu sunt părți în dosarul penal nr.4867/95/2017 aflat pe rolul Tribunalului Gorj încă din 2017. Pe 21 mai inculpatul Țuțu are termen în proces, dar până atunci face însă bani frumoși din Coronavirus.Presa locală a relatat, în martie anul trecut, că firma SEFCOR SRL a fost amendată de ITM Gorj cu 20.000 de lei pentru muncă la negru în șantierul școlii din Magherești.