Eugen Vîlcu, muncitor necalificat în ultimii 16 ani la Asociația de Proprietari nr.7 din Motru, a apelat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, după ce i s-a desfăcut, abuziv, spune acesta, contractul de muncă. Administratorul și președintele asociației sunt reclamați că, în cunoștință de cauză, l-ar fi obligat pe salariat să rămână după orele de program, deși locuia într-o comună vecină municipiului, într-o magazie. Asta, pentru a asigura permanență la locul de muncă și intervenție în cazul în care apăreau defecțiuni la blocurile din Asociație. Bărbatul de 37 de ani vorbește de abuzuri crase, de dese încălcări ale dreptului muncii și de un comportament neadecvat al administratorului, la adresa sa. Deși aceste acuzații au fost negate de administratorul Violeta Cînța, cu o săptămână în urmă, muncitorul, aflat în previz, continuă să demonteze spusele șefei sale, cu mențiunea că relațiile dintre cei doi s-au stricat și mai rău, acesta primind jigniri, nefiind lăsat să folosească apa, dar în schimb ar fi fost pus să sape șanțuri.
Cele mai citite articole
Bărbatul de 37 de ani a decis să demonstreze public că atunci când a spus că în asociație se fac nereguli chiar a avut dreptate, mai mult accentuând condițiile în care ar fi fost obligat să muncească, el spunând chiar că ar fi avut un accident la serviciu, care ar fi fost mușamalizat de conducerea asociației.
,,Acestea sunt condițiile inumane în care eu eram forțat, de șefa mea Cînța Violeta și de domnul președinte Romulus Modoran, să dorm în miez de iarnă, fără hrană ori încălzire, învelindu-mă doar cu hainele care se văd în fotografii.De altfel, locatarii sunt martori, multora făcându-li-se milă de mine, mulți aducându-mi hrană acolo unde am fost ținut peste program, nefiindu-mi plătite orele suplimentare.Dacă nu respectam regulile eram amenințat cu desfacerea contractului de muncă.Acum am fost dat în șomaj, fără aprobarea locatarilor și pentru simplul motiv că nu am fost de acord cu neregulile ce se fac în această asociație. Recent, șefa mea m-a dat iar afară din birou, deși mă duc acolo să semnez condica.M-a jignit, m-a făcut nesimțit și cum i-a venit la gură. Nici nu pot reproduce ce a spus că îmi este rușine de rușinea ei”, a spus salariatul asociației, aflat în preaviz.
Acesta susține că, dacă el a fost să sape șanțuri, colegul său care a rămas la lucru este ținut la relaxare, respectivul petrecându-și timpul lenevind în mașină.
,,Am locatarii martori și mulți mă vor susține în instanță. Deși doamna administrator zice că dânsa este juristă, nu am priceput de ce mi-a spus că o voi vinde pe mama ca să îi plătesc daune”, a completat Eugen Vîlcu, susținând că are o înregistrare în acest fel pe care o va folosi la instanță.,,Am lucrat doi ani fără concediu de odihnă, am avut doar câteva zile, iar când am rugat-o pe șefa mea să-mi scoată cererile de concediu și să-mi recalculeze zilele m-a dat afară.
Mi-a comunicat că nu are grija mea și că acele cereri sunt în calculator.E strigător la cer și mă întreb nu toți avem aceleași drepturi indiferent de meseria pe care o avem”, a mai spus acesta.Muncitorul, care își va înceta raportul de serviciu cu asociația din Motru, susține că timp de 16 ani nu a avut probleme cu niciun șef, muncind cum a putut și chiar peste puterile sale.,,Am slujit asociația cu simț de răspundere, mai mult, am răspuns prompt la chemările tuturor.
Atunci pentru administrator și președinte nu eram un simplu muncitor, eram instalator, electrician, muncitor tot ce trebuia”, a completat acesta, spunând că așteaptă verificarea ITM la Asociație.Săptămâna trecută, atât administratorul, cât și președintele Asociației au negat spusele salariatului, singurul lucru recunoscut de Violeta Cînța fiind că salariatul în cauză a fost găsit leșinat în subsolul blocului, aspect pe care cel din urmă îl consideră accident de muncă.
ANAMARIA STOICA