Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea

de WTA.ro

Urmează o perioadă în care vom fi nevoiți să ne descurcăm cu ce avem prin bufet și cu siguranță ne vom plictisi să facem tot aceleași rețete. Tocmai de aceea, câțiva bucătari din Sibiu au acceptat bucuroși să ne ajute cu idei de preparate, pe care le putem realiza ușor și cu puține ingrediente.

Pentru că pâinea va fi, probabil, printre primele produse care vor fi consumate, iar deja de câteva zile prin oraș cu greu se mai găsește drojdie, Ioan Bebeșelea, bucătar șef la restaurantul SyndicatGourmet din Sibiu, ne-a ajutat cu o rețetă care nu include mult căutata drojdie:

Ingrediente:

400 gr făină

150 lapte acru/iaurt

130 apă călduță

un praf de sare

5 gr bicarbonat

paine reteta

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecă iaurtul cu apa, sarea și bicarbonatul. Pune peste faină și frământă bine de tot. Transferă într-un bol rezistent la căldură, suficient de mare cât să lase loc de crescut. Stropește pâinea cu puțin ulei de măsline, înainte să o bagi la cuptor.


Acoperă bolul cu staniol, lasă la copt 50 minute, dă jos staniolul și lasă la copt încă 10 minute.

Rezultatul final:

reteta paine 5

Post-ul Rețete de izolare: Pâine fără drojdie, de la Ioan Bebeșelea apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Te-ar putea interesa