VICEPRIMARUL ANDALUZIA LUCA: „ÎN PREMIERĂ, AM INIȚIAT ȘI ACORDAT SPRIJIN FINANCIAR SPITALULUI JUDEȚEAN“

de WTA.ro

Consiliul Local a aprobat în premieră un sprijin financiar pentru Spitalul Județean de Urgență, la iniţiativa grupului de consilieri locali PSD. S-a propus și aprobat alocarea de la bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Tulcea suma de 549 mii pentru achiziționarea de aparatură medical și echipamente de uz medical
A fost nevoie de o pandemie pentru ca Spitalul să primească un ajutor financiar de la municipalitate, deși parte importantă a pacienților provin din municipiu iar mult promisul spital municipal, o altă promisiune mincinoasă a primarului Hogea, există doar în promisiunile electorale.

Cele mai citite articole

„În ședința Consiliului Local al municipiului Tulcea, la inițiativa colegilor mei și a mea, s-a aprobat transferul sumei de 549.000 de lei din bugetul primăriei către Spitalul Județean de Urgență Tulcea.
Sunt bani care fuseseră, inițial, prevăzuți pentru acțiuni publice din categoria „cultură, recreere și religie “. Acești bani, în acest moment, sunt mult mai necesari spitalului.
De distrat, când va fi cazul, ne vom distra. Până atunci, însă, să ne asigurăm că vom ajunge să putem să o facem.
Aveți grijă de dumneavoastră, de cei dragi și de toți cei din jur! “a declarat viceprimarul Andaluzia Luca.
Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Tulcea sub nr. 9281/23.02.2020 consilierii locali Drăniceanu Daniel, Luca Andaluzia, Marin Cezar-George, Suhov Anca, Țiu Gabriel-Dorin și Vizauer Lavinia au propus inițierea unui proiect de hotărâre pentru asocierea municipiului Tulcea cu Spitalul Județean de Urgență Tulcea în vederea creșterii calității serviciilor medicale la nivelul comunității locale, în contextul epidemiologic naţional în legătură cu prevenirea infecţiei cu noul coronavirus COVID 19, în condițiile declarării de către OMS a” Pandemiei” considerând oportună și necesară implicarea autorităților autorităților locale în asigurarea finanțării Spitalului Județean Tulcea cu materialele și aparatură necesară tratării persoanelor infectate.
Aceștia și-au argumentat inițiativa pe legislația în vigoare, potrivit căreia finanțarea spitalelor publice din rețeaua administrației publice locale se asigură din mai multe surse astfel: contracte de servicii medicale cu CNAS, Bugetul de Stat, Bugetul Ministerului Sănătății (pentru programe naționale), Bugetele locale, respectiv al județului, venituri proprii, donații și sponsorizări.
În acest sens, având în vedere faptul că rolul autorității locale este de a avea inițiativă și a hotărî în toate problemele cetățenilor municipiului Tulcea, care beneficiază în mare măsură de serviciile medicale ale Spitalului Județean de Urgență Tulcea, s-a propus inițierea proiectului de hotărâre privind asocierea Municipiului Tulcea cu Spitalul Județean de Urgență Tulcea în vederea creșterii calității serviciilor medicale la nivelul comunității locale.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa