Cum să hrănești corect un câine labrador? 3 sfaturi

de WTA.ro

Prietenul tău patruped face deja parte din familie și îl dorești la fel de sănătos și de energic pentru cât mai mult timp. În acest context, probabil că ești deja conștient de importanța alimentației pentru starea sa de bine. Iată câteva sfaturi practice despre cum să alegi cea mai bună nutriție pentru labradorul tău!

1. Ține cont de vârsta și de starea fiziologică a câinelui

Câinii trec printr-o serie de etape de viață, fiecare cu propriile sale cerințe nutriționale. Este esențial să ții cont de vârsta și de starea fiziologică a câinelui atunci când alegi dieta acestuia. Puii de labrador au nevoie de o dietă bogată în proteine și calorii pentru a susține creșterea rapidă. Cu toate acestea, câinii seniori pot necesita o dietă cu mai puține calorii, dar mai multe fibre și antioxidanți pentru a menține greutatea corporală sănătoasă și a preveni bolile legate de vârstă.

Starea fiziologică a unui câine poate influența nevoile sale nutriționale. De exemplu, o femelă însărcinată sau care alăptează ar putea avea nevoie de mai multe calorii și nutrienți esențiali. Pe de altă parte, un câine cu o afecțiune medicală precum diabetul sau cu probleme renale va avea nevoie de o dietă specială, prescrisă de un medic veterinar.

În funcție de nivelul de activitate al câinelui, poate fi necesară ajustarea aportului caloric și a nutrienților. Un labrador activ are nevoie de mai multe calorii și proteine pentru a susține nivelul ridicat de energie, în timp ce unul mai sedentar poate avea nevoie de o dietă cu mai puține calorii pentru a preveni îngrășarea. este important să cunoști, referitor la labrador, caracteristicile rasei pentru a putea intui care sunt nevoile sale nutriționale.

Este esențial ca proprietarii de câini să își ducă animalele de companie la controale veterinare regulate pentru a se asigura că acestea sunt sănătoase și că dieta lor este adecvată pentru vârsta și starea lor fiziologică.

2. Alege o mâncare cu ingrediente de calitate superioară

Cele mai citite articole

Alegerea unei mâncări de calitate superioară pentru labradorul tău este vitală pentru a-i asigura o viață lungă și sănătoasă. Ingredientele de calitate superioară sunt cele naturale, proaspete și lipsite de aditivi chimici. Acestea includ proteine de înaltă calitate cum ar fi carnea de pui, de vită sau de somon, legume și fructe proaspete, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Evită mâncarea pentru câini care conține subproduse de carne, grăsimi animale nespecificate, coloranți artificiali sau conservanți; alege, în schimb, mâncare uscată pentru câini fabricată din carne și cu un conținut redus de cereale! 

Importanța alegerii unei mâncări adaptate rasei și dimensiunii câinelui nu poate fi subestimată. Labradorii, ca multe alte rase mari, au nevoie de un nivel mai ridicat de proteine și de calorii decât rasele mai mici. De aceea, există mâncare pentru câini special formulată pentru rasele mari, care ține cont de necesitățile specifice ale acestora.

Verificarea etichetelor produselor este o altă metodă esențială pentru a te asigura că alegi o mâncare de calitate superioară pentru câinele tău. Citește întotdeauna lista ingredientelor și asigură-te că primul ingredient listat este o sursă de proteine de calitate. De asemenea, evită produsele care includ „subproduse” sau „grăsimi animale”, deoarece acestea sunt adesea coduri pentru ingrediente de calitate inferioară.

Labradorii sunt cunoscuți pentru apetitul lor mare și pot avea tendința de a se îngrășa. Prin urmare, este important să alegi o mâncare care să le satisfacă nevoile nutriționale fără a le oferi prea multe calorii. Aceasta ar putea însemna alegerea unei mâncări cu un conținut mai redus de grăsimi și cu un nivel mai ridicat de fibre. Alternativa este reprezentată de o dietă special formulată ținând cont de particularitățile rasei: hrana uscată Royal Canin Labrador Adult 12kg este un exemplu în acest sens!

3. Oferă porții echilibrate și discută cu veterinarul despre suplimentele alimentare pentru câini

Înțelegerea nevoilor nutriționale ale unui câine labrador este esențială pentru a-i asigura o dezvoltare și o sănătate optimă. Labradorii sunt caini de muncă activi, care necesită o dietă echilibrată și plină de nutrienți. Un labrador adult activ ar trebui să consume aproximativ 1.270-1.540 de calorii pe zi, în timp ce unul mai puțin activ ar avea nevoie de 1.080-1.170 de calorii. Proteinele ar trebui să reprezinte 18-22% din totalul caloriilor, în timp ce grăsimile ar trebui să reprezinte 12-15%. De asemenea, este important să se țină cont de necesarul specific de vitamine și minerale, care variază în funcție de vârstă, greutate și nivel de activitate.

Oferirea porțiilor echilibrate este un alt aspect crucial pentru hrănirea corectă a unui labrador. Cantitatea de mâncare pe care un labrador ar trebui să o mănânce la fiecare masă depinde de vârstă, greutate și nivelul de activitate. În general, un labrador adult ar trebui să mănânce 2 mese pe zi, fiecare constând în aproximativ 1-2 cupe de mâncare. Acesta este un ghid general și este recomandat să discuți cu veterinarul despre cantitatea specifică de hrană de care are nevoie câinele tău.

Suplimentele alimentare pot adăuga valoare nutrițională dietei unui labrador. Acestea pot include suplimente pentru articulații, pentru piele și blană, precum și suplimente pentru sănătatea generală. De exemplu, glucozamina și condroitina sunt des folosite pentru susținerea sănătății articulațiilor, în timp ce acizii grași Omega-3 pot ajuta la îmbunătățirea stării pielii și a blănii. Înainte de a adăuga orice suplimente în dieta câinelui, este esențial să discuți cu veterinarul despre potențialele beneficii și riscuri. 

Hrănirea corectă a unui labrador implică atenție la vârsta și starea sa fizică, alegerea unei mâncări de calitate superioară și oferirea de porții echilibrate. Consilierea cu un veterinar cu privire la suplimentele alimentare pentru câini este, de asemenea, esențială. Pentru a te asigura că îți hrănești corespunzător prietenul patruped, înțelege-i nevoile nutriționale specifice; astfel, poți face diferența în ceea ce privește sănătatea și fericirea acestuia.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa