Garderoba capsulă: Top 4 articole de îmbrăcăminte în care merită să investeşti vara asta 

de WTA.ro

Se spune că eleganţa vine din interior, iar hainele pe care alegi să le porţi nu fac decât să o evidenţieze. Deoarece moda este versatilă şi se schimbă, deseori, cu o viteză ameţitoare, te sfătuim să investeşti doar în acele piese cheie, ce pot fi purtate ani la rând, în diverse ţinute, indiferent de trend.

Majoritatea femeilor îşi doresc să fie mereu la modă. Investind într-o garderobă capsulă, vei putea obţine acel look elegant, fără a cheltui sume exorbitante anual. Secretul constă în alegerea pieselor atemporale, de calitate, care ţi se potrivesc şi, mai ales, sunt suficient de versatile pentru a fi incluse în cât mai multe ţinute. 

Acesta este, de altfel, un mod sustenabil de a trăi. Cumpărând mai puţine lucruri, concentrându-te doar pe piesele esenţiale şi adăugând, ocazional, câteva elemente la modă, poţi obţine un look elegant şi să fii mereu în trend. Iar noi te vom ajuta cu cele mai bune sfaturi pentru a face alegerile inspirate pentru sezonul cald:

  1. O cămaşă albă 

Nicio garderobă capsulă nu este completă fără o cămașă albă. Nu ne referim acum la acel model clasic, ci la unul supradimensionat, cu o lungime medie. Aceasta poate fi purtată cu o pereche de pantofi stiletto pe timpul zilei la birou, cu o pereche de sandale Valentino Garavani, atunci când ieşi la masă cu prietenii, ori cu o pereche de pantofi sport, atunci când ieşi la plimbare cu familia. 

Alege un material natural, precum bumbacul organic, respectă instrucţiunile producătorului în privinţa îngrijirii şi asigură-te că o ai mereu călcată în dulap, gata să fie purtată. 

  1. O rochie maxi

Se poate observa, în prezent, o popularitate tot mai mare a rochiei maxi, ce este aleasă în sezonul cald de persoane ce poartă diferite stiluri. Este perfectă pentru orice moment al zilei, fiind suficient de versatilă pentru a fi purtată la plimbare, ori chiar la birou, atunci când nu ţi se impune un anume dress code. Totul depinde de accesoriile pe care le alegi şi de încălţăminte. 

Cele mai citite articole

Rochiile sunt îndrăgite de femei, deoarece reprezintă o alegere uşoară. Îţi recomandăm să investeşti într-o rochie maxi din materiale naturale, precum inul, bumbacul ori chiar mătasea, şi într-o culoare ce poate fi cât mai uşor asortată cu alte piese vestimentare. 

  1. Pantaloni lejeri din material natural 

Pantalonii lejeri au, de regulă, un croi larg şi o talie medie ori chiar înaltă. Aceştia au culori deschise, ori sunt albi, ideali pentru a fi purtaţi în zilele caniculare în care nu vrei totuşi să renunți la stilul tău rafinat. Pot fi purtaţi ziua la birou, împreună cu o cămaşă sau seara la o ieşire cu prietenele, cu topul tău preferat. 

La fel ca şi în cazul rochiei maxi, tu poţi decide ce stil vrei să abordezi, cu ajutorul încălţămintei. Tocurile îi vor face să-ţi pună picioarele în evidenţă şi să ai un look elegant, iar sandalele joase, ori pantofii sport, îi transformă într-un look casual, dar cu un twist elegant.

  1. Un maiou simplu

Deşi este un articol atât de simplu, maioul alb, negru ori bej, fără vreun imprimeu deosebit, este una din cele mai importante piese din orice garderobă capsulă. Optează pentru un maiou ce are suficient de mult elastan pentru a-ţi contura silueta, dar suficient de mult bumbac pentru a te face să te simți confortabil și să-i permită pielii să respire. 

Poate fi purtat la birou, cu o pereche de pantaloni sau o fustă office și doar câteva bijuterii, ori la o seară în oraş, accesorizat cu bijuterii maxi. 

Elementele din garderoba capsulă trebuie să fie versatile şi clasice. Scopul este să le poţi purta în cât mai multe momente, fiind uşor de accesorizat şi de inclus în diverse ţinute. Atât timp cât investeşti în piesele importante, vei avea o bază perfectă pentru următorii ani la care să adaugi, ocazional, elementele în trend care te atrag.

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa