Sfaturi de îngrijire a părului pe timp de primăvară

de WTA.ro

Femeile sunt foarte preocupate de modul în care arată părul lor și asta se întâmplă din mai multe motive. Printre cele mai importante, menționăm factorul estetic, deoarece este un element esențial al identității fiecărei persoane și poate servi ca un mijloc de exprimare a personalității, stării de spirit sau gusturilor.

Primăvara, poți observa anumite modificări în aspectul și starea părului datorate atât schimbărilor de sezon, cât și altor factori. Iată ce pași poți urma pentru a avea o podoabă capilară superbă în acest anotimp.

  1. Fără păr electrizat

Părul electrizat devine o problemă comună în timpul primăverii, din cauza modificărilor de umiditate, temperatură și a altor factori externi. Pentru a reduce efectul de electrizare în această perioadă, poți utiliza produse de îngrijire care conțin ingrediente hidratante pentru a menține părul suplu. Un exemplu este balsamul de păr, care are rolul de a netezi firul de păr.

Înainte de aplicarea balsamului, spală părul bine cu un șampon hidratant. În general, aceste șampoane conțin uleiuri esențiale sau alte ingrediente cu rol nutritiv. Spre exemplu, dacă optezi pentru sampon Alama vei beneficia de efectele minunate ale uleiului de Argan.

  1. Păr ușor de pieptănat

Lipsa de hidratare face ca părul să devină mai fragil și să se încurce mult mai ușor. Hidratarea corectă a părului este, și în acest caz, importantă pentru a menține elasticitatea și flexibilitatea firelor de păr.

În același timp, anumite materiale aspre sau haine nepotrivite pot provoca frecare și fricțiune asupra firelor de păr, conducând la încurcarea acestora. Utilizarea periilor sau a pieptenilor aspri, în special pe părul uscat, poate duce la ruperea firelor, așa că opzează pentru variante din materiale mai blânde.

Deteriorarea cuticulelor părului duce la fragilitate și la încurcare. Acest fenomen este cauzat de folosirea excesivă a produselor de styling, expunerea la căldură sau la substanțele chimice agresive. Vârfurile despicate sunt, de asemenea, un motiv pentru care părul este greu de pieptănat, deoarece acestea se încurcă foarte ușor.

  1. Un corp sănătos pentru un păr sănătos

Cele mai citite articole

După ce am stabilit pașii de bază, urmează să aducem în discuție faptul că frumusețea părului reflectă sănătatea corpului. Dacă ai o alimentație bogată în nutrienți și vitamine, vei aduce un plus de vitalitate părului. Lipsa unora dintre aceștia, însă, poate duce chiar la pierderea podoabei capilare.

Printe cei mai importanți nutrienți din acest punct de vedere, enumerăm acizii grași esențiali Omega 3 care joacă un rol extrem de important și în sănătatea pielii și a unghiilor. Cele mai la îndemână surse de Omega 3 sunt: peștele gras (somon, ton, macrou), nucile, semințele de in, semințele de chia, fasolea, tofu, brocoli sau conopida.

De asemenea, organismul are nevoie de vitaminele B6, B12 și de acid folic. Aceste vitamine se găsesc în carne, pește, fructe de mare, ovăz, orez brun, quinoa, legume cu frunze (spanac, kale, varză de Bruxelles, broccoli), banane, ouă și lactate. Acestea sunt, în același timp, și sursă de acid folic.

  1. Nu supune părul la temperaturi înalte

Apa fierbinte poate elimina uleiurile naturale ale scalpului, ceea ce duce la uscarea acestuia și la apariția mătreții sau a iritațiilor. Temperatura foarte ridicată a apei elimină, în același timp, proteinele și lipidele din păr, făcându-l uscat și fragil. Astfel se produce ruperea și deteriorarea firelor de păr. În cazul persoanelor care își vopsesc părul, apa fierbinte poate duce la decolorarea rapidă a culorii, făcând-o să se estompeze mai repede.

Pentru a păstra sănătatea părului și a scalpului, este recomandat să te speli cu apă călduță. Aceasta deschide cuticulele firului de păr și ajută la curățarea eficientă a scalpului, în timp ce evită efectele negative ale apei fierbinți. De asemenea, este recomandat să folosești un șampon și un balsam potrivite pentru tipul tău de păr și să eviți spălarea excesivă, pentru a menține echilibrul natural al scalpului și al părului.

Aplică aceste sfaturi în funcție de nevoile părului tău și vei avea un look sănătos și strălucitor în această primăvară.

sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa