Stilul tranzițional sau îmbinarea dintre clasic și modern

de WTA.ro

Stilul tranzițional sau îmbinarea dintre clasic și modern

Ai rămas fără idei în ceea ce privește amenajarea locuinței? Știm, uneori este dificil să împaci utilul cu plăcutul, cu atât mai mult acum, când locuința ți-a devenit și birou. Ce te faci când jumătate de familie preferă stilul modern și cealaltă jumătate tânjește după un decor ceva mai clasic? Simplu, apelezi la stilul tranzițional! Iată cum: 

Cum este definit stilul tranzițional? 

Așa cum probabil poți deduce și din nume, stilul tranzițional reprezintă mijlocul, sau punctul de întâlnire dintre două stiluri, mai exact cel clasic/tradițional și cel modern. Acest stil a luat naștere grație persoanelor care și-au dorit să îmbine elementele tradiționale, precum mobila clasică, și cele moderne, cu linii curate și finisaje metalice. Pentru a realiza cu succes un design tranzițional trebuie să găsești un echilibru fericit între cele două stiluri. 

Direcții generale ale stilului tranzițional 

Pentru a crea un design cu adevărat tranzițional poți urmări aceste direcții generale:

  • Paleta de culori trebuie să fie neutră, culorile mai puternice fiind rezervate pentru piesele clasice;
  • Aplică stilul minimalist, dar nu uita de obiectele care oferă personalitate unei încăperi. De exemplu, investește în obiecte de mobilier speciale, precum o masă de cafea cu aspect clasic sau o instalație de lumini;
  • Atenția ta trebuie să se concentreze pe confort, deci alege canapele sau paturi în stil tranzițional ceva mai mari;
  • Ai grijă ca modelele decorațiunilor textile să nu încarce prea mult spațiul și limitează accesoriile;
  • Păstrează un echilibru vizual prin îmbinarea obiectelor de metal și sticlă cu materiale naturale precum lemnul și/sau ratanul;
  • Păstrează o simetrie plin liniile foarte clare ale designului, nu aglomera camerele. 

Sugestii pentru designul tranzițional în funcție de cameră

Acest stil de design poate fi aplicat în fiecare cameră din locuința ta. Descoperă cum în rândurile următoare: 

Stilul tranzițional în bucătărie

Cele mai citite articole

În cazul bucătăriei poți alege o podea clasică din lemn și mobilă cu linii drepte și curate. În ceea ce privește scaunele și masa, poți alege niște piese vintage care să contrasteze cu mobila, poate cu o tapițerie specială. Pe de altă parte, dacă mobila de bucătărie este clasică și nu vrei să o schimbi, compensează prin decorațiuni moderne sau o piesă de mijloc lăcuită. Alternativ, poți înlocui doar blaturile cu unele din oțel. 

Stilul tranzițional în living

Dacă livingul este deja construit în stil tradițional, poți adăuga câteva scaune cu design modern și o canapea, din materiale în culori calde sau neutre. Liniile trebuie să fie clare, drepte. Nu uita să nu supra aglomerezi spațiul. O singură piesă specială trebuie să atragă atenția, deci nu aduce mai multe obiecte de decor care să fie în competiție. 

Stilul tranzițional în dormitor

În dormitor poți urma aceleași principii ca în cazul sufrageriei. De exemplu, poți adaugă o oglindă statement. Patul trebuie să aibă un căpătâi impozant, tradițional, dar capitonat cu un material gri metalic, element modern. De asemenea, într-un dormitor tradițional se vor potrivi de minune două noptiere curbate și veioze metalice elegante. 

Stilul tranzițional în baie 

Pentru a îmbina cele două stiluri în baie poți asorta o cadă tradițională, cea cu piciorușe, cu gresie modernă, dar aranjată în stil tradițional.  Mizează pe sticlă, metal, ceramică și lemn pentru un aspect modern. 

Te-am convins să încerci acest stil și în propriul domiciliu? 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa