Buzoieni întorși din China, izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de la DSP

de WTA.ro

Buzoieni întorși din China, izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de la DSP

NARITA, JAPAN - JANUARY 17: Passengers walk past a thermal scanner upon their arrival at Narita airport on January 17, 2020 in Narita, Japan. Japan's Ministry of Health, Labour and Welfare confirmed yesterday its first case of pneumonia infected with a new coronavirus from Wuhan City, China. (Photo by Tomohiro Ohsumi/Getty Images)

Cinci adulți din județul Buzău care s-au întors recent din China, între care și o studentă, se află sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică. Ei sunt sunați zilnic de un medic epidemiolog pentru a declara orice modificare a stării de sănătate. Aceștia se simt bine însă nu au voie să părăsească domiciliul timp de 14 zile.

La DSP Buzău au ajuns cinci fișe de sosiri în aeroportul Otopeni ale unor adulți care au călătorit în China în ultima perioadă. Doi sunt din municipiul Buzău, au până în 45 de ani.

Patru fuseseră detașați cu serviciul în China, iar o tânără a fost la studii. Niciunul nu a ajuns însă în regiunile lovite de epidemie. Aceștia vor fi monitorizați prin izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, cât este perioada de incubație a virusului.

Cele mai citite articole

Toți cei cinci buzoieni se simt bine, nu au simptome specifice infecției cu coronavirus, fiind izolați la domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății.

”Medicul Carmen Scântei discută personal cu ei, îi întreabă dacă au febră, care le este starea generală. Nu au voie să părăsească locuințele timp de 14 zile de la începerea monitorizării. Ei sunt foarte bine acum”, declară Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău.

În cazul în care observă că au febră, tușesc sau au dificultăți de respirație, sunt obligați să anunțe DSP, pentru a fi preluați de ambulanțe și transportați la Institutul Matei Balș din București.

Coronavirusul a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății „urgență de sănătate publică la nivel international”. A ucis până acum peste 400 de persoane.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa