Vrei să fii soldat/gradat profesionist în Armata României? Sunt disponibile 2810 locuri

de WTA.ro

Ești curajos, disciplinat, tenace și ambițios? Vrei să ajungi soldat/gradat profesionist în Armata României, Centrul Militar Județean Neamț informează că sunt disponibile 2810 locuri în 28 de județe și în București. Vezi locurile AICI.

Criterii de recrutare:

  • vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 50 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
  • absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);
  • permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – DOAR pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”.

 Cum te poţi înscrie în procesul de recrutare:
Pentru începerea procesului de recrutare trebuie să contactezi personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, la numerele de telefon și/sau adresele de e_mail care pot fi descărcate accesând unul dintre următoarele link-uri:

  • https://bit.ly/33DgbJV
  •  https://bit.ly/3brzI2M
  • https://bit.ly/2Rki5dB ŞI https://bit.ly/2xVhtUW (ambele)

ATENȚIE! Înscrierea are loc NUMAI LA DISTANȚĂ (ONLINE).  Termen limită pentru înscriere: 29 aprilie 2020

Pentru înscrierea în procesul de recrutare trebuie să trimiţi un e_mail la biroul informare-recrutare de care aparții, cu numele, prenumele și datele de contact (adresă, număr de telefon), data nașterii, studiile absolvite sau în curs de absolvire și precizarea că optezi pentru posturile de SGP, eventual județul/garnizoana/garnizoanele preferate.

Mai multe informații cu privire la locurile scoase la concurs poți obține telefonic, iar după terminarea stării de urgență, atunci când vei merge la biroul informare-recrutare pentru finalizarea dosarului si completarea cererii de înscriere, vei consulta listele detaliate, cu funcțiile de SGP.

ETAPE de parcurs după înscrierea la distanță (online) și după încetarea stării de urgență:

Selecția aptitudinală generală care constă în parcurgerea:
– probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional);
– probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 40 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 10 min.);
– interviului de evaluare finală.
Centrele zonale de selecție și orientare (CZSO) se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.
În perioada stării de urgență activitățile sunt suspendate.

Candidații vor fi anunțați telefonic cu privire la reluarea selecției și data planificării la CZSO.

Candidații declarați „Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală conform indicațiilor primite de la recrutor.
Baremul medical, privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, precum și pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, poate fi consultat AICI

În perioada stării de urgență activitățile sunt suspendate.

Ultima etapă a procesului de recrutare constă în completarea-finalizarea dosarului de candidat, calcularea punctajului final si semnarea cererii de înscriere. Fiecare candidat poate avea 3 (trei) opțiuni.

Datele tuturor candidaţilor admişi vor fi introduse într-o bază de date unică, inclusiv punctajele individuale, calculate în momentul întocmirii dosarului de candidat. Repartizarea în funcţiile scoase la concurs se face computerizat. Atenţie! Concursul este pe post, nu pe total locuri. Fiecare candidat va intra în competiţie, pentru locul ales, cu ceilalţi candidaţi care au ales acelaşi post. Va ocupa locul acel candidat care va avea cel mai mare punctaj.

Criterii de acordare a punctelor:

  • nivelul studiilor absolvite (0 – 12 puncte) – 4 puncte absolvirea liceului, media de la bacalaureat sau media de la bacalaureat + 2 puncte pentru studii de licență;
  • aptitudini psihologice și fizice (2 – 12 puncte) – în funcție de rezultatele obținute la selecție;
  •  apropierea față de unitatea militară (0-12 puncte) – 12 puncte dacă în localitatea în care se află unitatea militară aleasă, candidatul, soțul/soția sau părinții candidatului dețin locuință proprietate personală; 8 puncte dacă distanța dintre unitatea militară și locuința proprietate a candidatului, soțului/soției sau părinților candidatului este sub 50 de km pe șosea; 4 puncte dacă distanța este între 50 și 100 km pe șosea.

Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 2-3 septembrie. Primul modul de pregătire va începe în data de 28 septembrie.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Te-ar putea interesa