7 beneficii pentru care blanurile naturale sunt ideale pentru un set de covoare in dormitor

de WTA.ro

Iti doresti caldura si confort sub picioare atunci cand te ridici din pat dimineata? Un set de covoare de dormitor bine ales ar putea aduce exact acest lucru. Printre nenumaratele optiuni disponibile, covoarele din blana de oaie se remarca ca o alegere perfecta pentru cei care cauta un amestec de lux, confort si stil.

Dormitoarele sunt unul dintre cele mai personale spatii din casele noastre. Acolo mergem sa ne odihnim si sa ne relaxam dupa o alta zi incarcata in lume. Prin urmare, este normal sa ne dorim ca dormitorul nostru sa reflecte nu numai stilul nostru personal, ci si sa se simta cald, primitor si confortabil.

In aceasta postare, vom explora calitatile unice care fac din covoarele din blana naturala de oaie o alegere ideala pentru crearea unui set de covoare pentru dormitor care iti va transforma dormitorul intr-un paradis de confort.

De ce blanurile naturale de oaie sunt ideale in decorul casei?  

Cand vine vorba de covoare pentru dormitor, vei dori sa te concentrezi pe „cum se simte” covorul la fel de mult ca si pe considerentele practice. Alege un covor din fibre naturale precum lana si matasea, doua dintre cele mai deosebite materiale. Fibrele mai ferme precum iuta sau sisalul, desi toate naturale, pot fi putin rigide si mai putin confortabile atunci cand stai pe ele in picioarele goale, asa ca lasa-le pe acestea ca baza pentru stratificare sau pentru zone cu trafic intens. 

Lana pura, fie tesuta, fie blana de oaie, este perfecta. Nu numai ca lana se simte glorioasa sub picioare, dar introduce si textura in decorul tau. Orice produs din blana naturala frumoasa de oaie va aduce caldura, confort si eleganta casei tale. Un covor din blana naturala de oaie nu este doar super moale si calduros, ci este si un covor durabil, de lunga durata, care, din fericire pentru noi si planeta noastra, este 100% biodegradabil. Iata 7 beneficii pe care probabil nu le stiai si care te pot convinge ca acestea sunt alegerea potrivita pentru dormitorul tau.

1. Rezistente la pete

Invelisul exterior ceros al fibrei de lana ajuta la respingerea lichidelor. Aceasta inseamna ca daca varsati din greseala ceva pe blana de oaie, este posibil sa se scurga pur si simplu fara a patrunde in fibre. Orice reziduu ramas in urma poate fi sters cu usurinta. Produsele naturale din blana de oaie nu necesita spalare regulata, spre deosebire de fibrele sintetice.

2. Izolator natural

Spre deosebire de materialele sintetice, lana este o fibra activa cu o structura complexa care reactioneaza la schimbarile de temperatura a corpului si la modificarile atmosferei, tinandu-ti cald iarna si racoros vara.

Cele mai citite articole

3. Resping alergiile

Exista un strat de ceara subtire pe fiecare fibra de lana. Aceasta se numeste lanolina. Produsa in mod natural, lanolina contine acizi grasi care resping apa, praful si murdaria. Aceasta, la randul sau, inhiba cresterea bacteriilor, mucegaiului si acarienilor care induc alergii.

4. 100% biodegradabile

Blana naturala de oaie este un material durabil, de lunga durata, care, din fericire pentru noi si planeta noastra, este 100% biodegradabil. Produsele realizate din blana naturala de oaie au o durata de viata lunga. Daca va veni ziua cand au trecut de durata de viata utila, se vor biodegrada in mod natural, revenind pe pamantul din care au venit.

5. Durabile si elastice

Fibra de lana poate fi indoita de 20.000 de ori fara a se rupe si are totusi puterea de a se recupera si de a reveni la forma sa naturala. Aceasta inseamna ca produsul tau natural din blana de oaie isi va pastra aspectul original pentru mai mult timp.

6. Elimina mirosurile

Moleculele de miros sunt absorbite in fibra de lana, devenind efectiv prinse si mai putin usor detectate de nasul uman.

7. Rezistent la flacara

Lana este in mod natural rezistenta la flacara si ofera un nivel mai mare de siguranta la foc decat alte fibre. Rezistenta inerenta la foc a lanii provine din continutul sau natural ridicat de azot si apa, necesitand niveluri mai mari de oxigen in mediul inconjurator pentru a arde.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa