În ce destinaţii exotice s-au plimbat parlamentarii pe banii românilor. Djibouti, Uruguay sau Paraguay, printre deplasări

de WTA.ro
Parlamentarilor li se poate deconta cazare, transportul şi diurna pentru deplasările în străinătate. Pe lângă vizitele oficiale în state din UE sau pentru evenimente majore din Statele Unite, Canada sau China, aleşii au mers şi în ţări considerate exotice.  
În luna februarie, deputatul Ştefan Muşoiu (PSD) a mers trei zile la Hanoi (Vietnam) pentru a participa la o reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei. 
În luna martie, deputatul PMP Constantin Codreanu a particioat în perioada 5-6 martie la reuniunea Comisiei politice a Adunării Parlamentare a Francofoniei în capitala Republicii Djibouti, adică Djibouti. 
La începutul lunii aprilie, o delegaţie numeroasă de parlamentari, printre care senatorii Şerban Nicolae (PSD) şi Mario Ştefan Oprea (PNL), au mers la reuniunea de primăvară a Uniunii Interparlamentare, desfăşurată la Doha (Qatar). Pentru cele şase zile petrecute în Qatar, Camera Deputaţilor a plătit aproape 70.000 de lei, în timp ce Senatul a alocat aproximativ 120.000 lei.
Tot în aprilie, Camera Deputaţilor a plătit 35.000 de lei pentru deplasarea deputatului Lucian Simion (PSD) în Uruguay, la a „treia reuniune a Grupului de Lucru Deschis referitor la Abordarea Strategică a Managementului Internaţional al Chimicalelor)”.
În luna mai, circa 30.000 de lei au fost daţi pentru cinci zile de deplasare ale deputatului Sorin Cîmpeanu (fost Pro România) în Cambodgia, la o reuniune a Comisiei pentru cooperare şi dezvoltare a Adunării Parlamentare a Francofoniei.
80.000 de plătit Camera Deputaţilor doar pentru o deplasare de cinci zile a trei membre ale Parlamentului în Japonia, pentru Summit-ul Anual al Forumului Global al Femeilor Politician Lider. Tamara Ciofu (PSD), Cristina Prună (USR) şi Rozalia Biro (UDMR) au fost cele care au mers la Tokyo în luna iunie.
Simona Bucura-Oprescu, Sorin Cîmpeanu şi Ştefan Muşoiu au mers la începutul lunii iulie, pentru cinci zile, în Coasta de Fildeş, pentru o sesiune a Adunării Parlamentare a Francofoniei. Aproximativ 80.000 de lei au fost plătiţi pentru deplasarea celor trei.
Doi parlamentari, Ionela Dobrică (PSD) şi Glad Varga (PNL), au mers în septembrie pentru şase zile în Paraguay, pentru a participa la Conferinţa Globală a Tinerilor Parlamentari, pentru care statul a plătit peste 60.000 de lei.

Cele mai citite articole

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa