Criptomonede vs. jocuri de noroc. În ce să investeşti?

de WTA.ro

Dacă ne raportăm la jocurile de noroc, putem trage concluzia pertinentă că acestea au înregistrat o creştere de popularitate mai ales în ultimul deceniu. Fără îndoială că motorul care pune în mişcare un jucător este dorinţa acestuia de a se îmbogăţi peste noapte sau măcar de a face profituri substanţiale.

În ultima vreme însă o altă oportunitate de îmbogăţire rapidă agită spiritele, investiţiile în criptomonede. Deşi nu pentru toată lumea este clar cum funcţionează acest principiu, se consideră că o criptomonedă este o investiţie care poate da randamentul scontat pe termen lung.

Şi atunci, ce să alegi între cele 2 posibilităţi de a câştiga bani? Investiţia în criptomonede sau mai popularele jocuri de noroc? Vom încerca să dăm răspunsul la această întrebare în topicul următor, aşa că citeşte cu atenţie şi ia decizia care se impune!

1.Sunt jocurile de noroc o investiţie mai bună decât criptomonedele?

Cum faci bani pe facebook este un lucru care astăzi este cunoscut de toată lumea. Îţi trebuie doar un conţinut de calitate şi actualitate şi un număr cât mai mare de urmăritori care să îl aprecieze la fiecare postare.

Dar dacă vrei să faci bani folosind alte oportunităţi, la ce să apelezi între jocurile de noroc şi investiţia în criptomonede? Pentru majoritatea oamenilor, alegerea între cele 2 oportunităţi tine doar de preferinţele personale.

Totuşi, specialiştii converg către ideea că jocurile de noroc sunt mult mai ofertante decât investiţia în criptomonede din mai multe considerente. În prima fază, jocurile de noroc pot aduce peste noapte un câştig colosal, lucru puţin probabil în ceea ce priveşte investiţia în criptomonede.

Acestea au nevoie de timp să cucerească piaţă şi chiar şi aşa se dovedesc a fi extrem de volatile. Pot înregistra creşteri spectaculoase peste noapte în egală măsură în care pot scădea considerabil ca valoare în acelaşi interval de timp.

O altă diferenţă majoră constă în varietatea multiplă de opţiuni oferite de jocurile de noroc în detrimentul criptomonedelor. În timp ce acestea din urmă se pot număra pe degetele a 2 mâini, jocurile de noroc oferă sute dacă nu chiar mii de opţiuni distincte unde îţi poţi încerca în fiecare zi şansa.

Nu în ultimul rând intervine în această ecuaţie faptul că industria jocurilor de noroc este una cât se poate de reglementată din punct de vedere legal. Jucătorul are siguranţa că este protejat, în timp ce investiţia în criptomonede rămâne una în care îţi asumi ca şi investitor lacunele legislative care o privesc.

2.Sunt considerate criptomonedele drept jocuri de noroc?

Deşi la prima vedere oricine este tentat să considere criptomonedele ca şi un joc de noroc, în realitate acestea vin cu câteva avantaje clare. Este adevărat că sunt şi extrem de riscante, dar oare jocurile de noroc sunt mai ofertante din acest punct de vedere?

În mod sigur nu, aşa că se poate spune că investiţia în criptomonede aduce câteva avantaje clare asupra jocurilor de noroc. Primul avantaj constă în protecţia asupra inflaţiei pe care criptomoneda o aduce investitorilor.

Aşa cum se ştie, criptomonedele nu sunt reglementate de către state sau instituţii bancare, prin urmare nu intră sub incidenţa inflaţiei pe care orice valută o înregistrează. Dimpotrivă, se poate spune că o criptomonedă poate trage foloase din inflaţia altor monede de fiecare dată.

Cele mai citite articole

Cum o criptomonedă se poate schimba în orice valută existentă, vânzarea acesteia la momentul potrivit poate aduce câştiguri impresionante. Cu cât o valută se depreciază mai mult cu atât o criptomonedă creşte valoric, deci se poate spune că aceasta din urmă surclasează clar inflaţia.

Pe lângă faptul că o criptomonedă se poate tranzacţiona în orice colţ al lumii şi are puţine costuri suplimentare, oferă un avantaj incontestabil care constă în profit pe termen lung. Cumperi o criptomonedă la un preţ mic şi o vinzi pe profit maxim după ce se „învecheşte” pe piaţă.

Şi oricât ar părea de improbabil, există cazinouri care acceptă cu braţele deschise plăţi în criptomonede. Sunt într-un fel considerate ca monede valabile pentru tranzacţiile financiare dintr-un cazino, deci iată un alt avantaj pe care acestea le aduc în mod nesperat.

3.Unde e mai sigur să investeşti?

Ideea principală a unei investiţii este să cunoşti sau să anticipezi gradul de siguranţă al acesteia. Dacă într-o bancă ai siguranţa că banii tăi sunt protejaţi dar nu aduc cine ştie ce în plus, se poate numi asta ca fiind o investiţie?

Prin însăşi definiţia ei, investiţia presupune folosirea unui capital iniţial şi obţinerea de profit substanţial în urma folosirii acesteia. Singura problemă este să identifici sectorul cel mai profitabil pentru tine şi să îţi investeşti acolo banii disponibili.

În acest punct trebuie să gândeşti la rece şi să alegi între cele 2 oportunităţi. Jocurile de noroc au o doză mare de hazard, aşa că dacă te ştii vreun norocos patologic ai cele mai mari şanse să realizezi profitul scontat.

Dar dacă norocul nu este tot timpul de partea ta, este oare cazul să te gândeşti să investeşti în criptomonede? Aduc ele acea doză de siguranţă suficientă pentru tine de a investi o mulţime de bani în ele?

Dacă ne referim la Bitcoin, observăm cu toţii că aceasta a înregistrat de-a lungul timpului fluctuaţii majore. Chiar când te gândeai că a ajuns şi depăşit un maxim istoric de tranzacţionare de 50000 de dolari per unitate, peste numai o săptămână cotaţia a scăzut la jumătate.

Şi-a revenit destul de greu şi urmarea a fost că investitorii şi-au pierdut din încrederea cu care au creditat această formă de investiţie. În fond, o criptomonedă care a trecut prin acest stadiu este comparabilă cu un joc de noroc.

Ai câştigat sume impresionante din vânzarea ei la momentul oportun sau poate ai pierdut extrem de mult prin vânzarea la un preţ minimal. Şi atunci, unde este mai sigur să faci o investiţie? În jocurile de noroc sau în criptomonede?

În final, este vorba despre intuiţia fiecăruia dintre noi care apreciază una dintre aceste 2 forme de investiţie. Este clar că ambele variante sunt unele volatile şi succesul ţine numai de inspiraţie şi în doză mare de hazard, aşa că este în mod evident o problemă care ţine numai de opţiunea personală.

Concluzie

Fără discuţie ca dezbaterea între cele 2 variante de investiţie este cea mai de actualitate printre jucători. Deşi se aseamănă pe alocuri, jocurile de noroc înclină balanţa în favoarea lor dacă eşti adeptul profiturilor pe termen scurt.

Măcar ştii că joci într-un cadru reglementat, lucru pe care criptomonedele nu îl oferă. Alege deci ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine şi urmează-ţi instinctul! Nu uita însă că sunt în joc banii tăi, aşa că alege întotdeauna cu maximă responsabilitate!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa