Pasi pentru inchirierea unui spatiu comercial

de WTA.ro

Pentru persoanele care cauta spatii comerciale de inchiriat in Timisoara exista numeroase sfaturi de luat in calcul, astfel incat alegerea finala sa fie cea mai buna. Obtinerea unui spatiu comercial de inchiriat perfect pentru afacerea avuta in vedere este un proces mai complicat decat gasirea unui apartament sau a unei case. Leasingul comercial dureaza o perioada mai lunga de timp si nu implica un contract de inchiriere standardizat.

Sfaturi pentru a gasi spatii comerciale de inchiriat in Timisoara

Cele mai citite articole

Pentru a gasi spatii comerciale de inchiriat in Timisoara este important sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Cerintele exacte ale afacerii – este important sa se determine de ce anume are nevoie o firma atunci cand inchiriaza un spatiu comercial. Inchirierea spatiilor comerciale poate avea consecinte pe termen lung, iar pentru cei care nu isi doresc contracte pe 10 ani, de exemplu, solutia este sa discute aceasta problema de la inceput. De asemenea, trebuie alese foarte bine spatiile in functie de produsele vandute sau depozitate.
  • Locatia – locatia in care se afla spatiul comercial este foarte importanta pentru ca va influenta numarul de clienti care ajung aici si modul in care acestia acceseaza spatiul. Un magazin de fashion sau de makeup amplasat la iesirea din oras este foarte posibil sa nu atraga nici jumatate din clientii pe care i-ar avea daca ar fi plasar in centrul orasului, intr-un mall sau in alt magazin mare sau centru comercial.
  • Colaborarea cu un broker – un broker cu o experienta adecvata pe piata imobiliara comerciala este foarte util si va oferi toate sugestiile necesare. Atunci cand se cauta, spre exemplu, un spatiu pentru un magazin fashion, este bine ca persoana interesata sa discute cu un broker care cunoaste industria si care poate gasi o proprietate potrivita. Unii brokeri se ocupa de spatii mari, in timp ce altii sunt specializati pe gasirea spatiilor mai mici.
  • Stabilirea unei date pentru vizita – inainte de a inchiria un spatiu este important ca acesta sa fie vazut fizic, nu numai prin intermediul pozelor. Vizita in locatie este cea mai buna varianta pentru a determina daca spatiul este sau nu util. Uneori intalnirea va fi chiar cu proprietarul, alteori intalnirea va fi cu un agent imobiliar care se ocupa de proprietate. Vizita are rolul de a stabili daca toate detaliile din fotografii exista si in realitate.
  • Facilitati – anumiti proprietari ofera posibilitatea de remodelare a spatiului, locuri de parcare gratuite sau servicii de internet incluse in pret. Aceste avantaje economisesc timp si bani si sunt foarte importante, insa nu ar trebui sa reprezinte principalul criteriu de alegere a spatiului.
  • Verificarea contractului de inchiriere – contractul de inchiriere trebuie verificat folosind serviciile unui avocat, daca este necesar. Se recomanda parcurgerea in detaliu a termenilor si conditiilor. Atunci cand ceva este neclar, se recomanda lamurirea paragrafului. Este de dorit ca persoana interesata de inchiriere sa caute toate paragrafele legate de taxe si sa inteleaga exact la ce se refera.

Respectand toti pasii mentionati mai sus, fiecare persoana va gasi spatiul potrivit pentru activitatea sa comerciala in cel mai scurt timp si in mod eficient.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa