Braila, indoliata! / Nea Nicu, rapus de coronavirus, in Londra / Ultimele cuvinte “EU PLEC LA TERAPIE SI NU MA MAI INTORC!”

de WTA.ro

O veste ingrozitoare a indoliat Braila. Un brailean, sofer de autobuz in Londra a murit ieri seara, rapus de coronavirus. Vestea a venit ca un trasnet pentru familie si colegi. Barbatul ar fi contactat virusul prin transmitere comunitara.

Nicu Enciu avea 52 de ani si lucra in Londra de 5 ani ca sofer de autobuz  la o firma de transport in comun. Inainte de asta, a lucrat ani buni ca pompier in Braila. Barbat in putere, solid, Nea Nicu, asa cum il numeau apropiatii, a inceput sa se simta rau pe data de 28 martie. In dimineata acelei zile, cand s-a dus la serviciu, si-a sunat sotia si i-a spus ca are febra si ca se simte rau. Doua zile a incercat sa se trateze acasa, crezand ca este vorba de o simpla raceala. Vazand ca se simte in continuare rau, a sunat la autoritatile competente din Londra carora le-a spus ce simptome are. Fiind declarat suspect de coronavirus, i s-a recomandat sa stea in izolare, acasa, din 30 martie pana pe 5 aprilie. 4 zile nu a venit nimeni sa il vada. Pe 3 aprilie a fost spitalizat. Acolo, medicii au descoperit si o infectie intre pleura si plamani, cel mai probabil urma unei raceli netratate. Aceasta infectie a complicat si mai tare lucrurile.

Braileanul Nicu Enciu a lasat in urma o sotie si doua fete, lumina ochilor sai

Vineri, pe 3 aprilie starea lui s-a agravat. Familia de romani cu care impartea apartamentul a sunat la salvare si l-au luat. Nu mai putea sa vorbeasca! Sambata si duminica, in spital, a avut o evolutie buna. Vazand ca este mai bine, medicii au decis sa ii dea o mancare mai consistenta, avand in vedere ca atatea zile mancase mai mult lichide. De atunci a inceput sa se sufoce, a inceput sa se simta iar rau. Luni m-a sunat sa isi ia LA REVEDERE, zicandu-mi <<EU PLEC LA TERAPIE SI NU MA MAI INTORC!>>. 

La terapie intensiva, luni, in prima zi s-a simtit foarte rau. Marti a inceput sa fie mai bine dar miercuri au inceput sa ii cedeze rinichii. Si-a mai revenit zilele urmatoare. Duminica seara, in jurul orei 18.00 m-au sunat sa imi spuna ca este bine iar dupa 3 ore, la ora 21.00 a murit” a declarat Gherghina Enciu, sotia indurerata, pentru Infobraila.

Strangere de fonduri pentru repatriere

Apropiatii au organizat o strangere de fonduri, atat in Londra cat si in Romania, pentru repatrierea dragului lor prieten. Este nevoie de 5.500 de lire pentru aducerea lui in tara, langa familie.

Cele mai citite articole

Pompier in Braila,  sofer de autobuz in Londra, Nicu Enciu este descris de colegii din Anglia ca fiind un erou care a salvat nenumarate vieti. Un erou care acum are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a fi adus acasa, langa cei ce l-au iubit. Pentru a ii putea aprinde o lumanare la capatai!

Sotia lui Nicu Enciu, Gherghina Enciu a semnat astazi un contract cu o firma de prestari servicii funerare, urmand acum sa se stranga suma necesara, de 5.500 de lire.

Daca vreti sa contribuiti cu orice suma, mai jos aveti contul deschis pe numele sotiei! Familia are la dispozitie doua saptamani sa stranga banii necesari repatrierii.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa