Olimpiada de la Tokyo ar putea fi amanata, recunoaste Sebastian Coe

de WTA.ro

Olimpiada de la Tokyo ar putea fi amanata, recunoaste Sebastian Coe

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi amanate pentru o data ulterioara in cursul anului, din cauza pandemiei de coronavirus, a recunoscut, joi, presedintele Federatiei Internationale de Atletism, Sebastian Coe, afirmand in acelasi timp ca este inca prea devreme pentru a se lua o decizie definitiva, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Este posibil, orice este posibil in acest moment”, a declarat Coe, chestionat de BBC in legatura cu o posibila amanare a JO 2020 (24 iulie-9 august) pentru toamna.

“Eu cred ca pozitia pe care lumea sportului a adoptat-o, fiind si sentimentul pe care l-am avut in cursul discutiei cu CIO si alte federatii, este acela ca nimeni nu spune ca vom merge la Jocurile Olimpice indiferent ce s-ar intampla”, a adaugat presedintele World Athletics.

“Dar nu este o decizie care trebuie luata astazi”, a insistat Sebastian Coe.

Cele mai citite articole

Pandemia de coronavirus ridica tot mai multe semne de intrebare privind desfasurarea JO 2020, a caror ceremonie de deschidere este programata pe 24 iulie. Mai multe competitii de calificare olimpica, la box, scrima si judo, au fost deja amanate sau anulate, provocand mari incertitudini in randul sportivilor despre modul in care se va face calificarea la JO 2020.

De asemenea, tot mai multe voci sustin anularea Jocurilor Olimpice, considerand ca CIO pune in pericol sanatatea sportivilor.

Comitetul International Olimpic (CIO), al carui Comitet Executiv s-a reunit marti intr-o teleconferinta, ramane “pe deplin angajat” in privinta JO de la Tokyo (24 iulie -9 august) si a estimat intr-un comunicat ca “orice speculatie in acest stadiu ar fi contraproductiva”, referindu-se la o eventuala amanare sau anulare a competitiei.

JO 2020 de la Tokyo au devenit tot mai incerte, dupa ce pandemia de coronavirus a afectat peste 170.000 de oameni si a facut peste 9.000 de victime la nivel mondial.

Totodata, premierul japonez Shinzo Abe declara ca Japonia va opri raspandirea coronavirusului si va gazdui fara probleme JO 2020, asa cum au fost planificate.

The post Olimpiada de la Tokyo ar putea fi amanata, recunoaste Sebastian Coe appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa