Salariile cadrelor didactice suferă modificări. O parte din dascăli vor lua mai puțini bani

de WTA.ro

Cadrele didactice care au normă întreagă își vor primi salariile integral pe luna martie, însă, potrivit informațiilor de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, cei care sunt plătiți cu ora își vor lua banii doar pe perioada 1 – 10 martie. Totodată, nici orele suplimentare ale cadrelor didactice cu normă întreagă, nu vor fi plătite, chiar dacă acestea au fost făcute online.

Salariile cadrelor didactice suferă, totuși, o serie de modificări pe perioada în care școlile sunt închise. Pentru luna martie își vor lua salariile integral doar cadrele didactice cu normă întreagă, însă, dacă au și ore suplimentare, acestea nu vor fi plătite, chiar dacă au fost făcute online. Cei mai afectați sunt însă, dascălii care sunt plătiți la notă. Potrivit EduSal, programul salarizării din învățământ, calculul pentru plata cu ora se face strict pentru perioada 1 – 10 martie.
De suferit vor avea și pensionarii salarizați în regim de PCO, cărora drepturile salariale li se vor acorda exact pentru aceeași perioadă. Totodată, indemnizația de hrană se acordă direct proporțional cu timpul lucrat.

Cele mai citite articole

Untitled

Foto principala: arhivă

Post-ul Salariile cadrelor didactice suferă modificări. O parte din dascăli vor lua mai puțini bani apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa