Raed Arafat, primele declarații după ce gorjeanul cu coronavirus a fost adus la București

de WTA.ro

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit, pentru Libertatea, primele declarații despre gorjeanul infectat cu coronavirus, după ce pacientul a fost adus la Institutul Matei Balș din București. Arafat a declarat și că, până la acest moment, nu s-au mai confirmat alte cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Raed Arafat a precizat că pacientul infectat cu coronavirus a ajuns în condiții bune la Institutul Matei Balș din București.

„Până acum, nu avem informații că ar fi fost orice problemă. Pacientul este asimptomatic, cel puțin până când l-au preluat. A ajuns în condiții bune, a fost predat colegilor de la Matei Balș și va intra în izolare”, a afirmat Raed Arafat pentru Libertatea.

Întrebat de Libertatea dacă sunt și alte cazuri de români infectați cu coronavirus, Raed Arafat a spus: „La acest moment, nu avem și alte cazuri confirmate de români cu coronavirus, dar ancheta epidemiologică este în desfășurare”.

Cele mai citite articole

Bărbatul va rămâne la Matei Balș. Pentru că nu există tratament specific, va urma tratamentul standard, până când va fi negativ. Când va fi negativ, va pleca acasă

Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență:
Primul caz de coronavirus confirmat în România

Aseară a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat din Gorj, din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat aseară că bărbatul este asimptomatic și că alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa.

Cum ne putem proteja de coronavirus:

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa